Lotus va avea anul viitor un buget de 200 de milioane de euro

Publicat joi, 17.10.2013 10:28 de Daniel Popescu

Lotus va avea în sezonul 2014 un buget de 200 de milioane de euro datorită investiţiei asigurate de grupul de investitori Quantum Motorsport.

Lotus este foarte aproape să oficializeze parteneriatul cu grupul de investitori Quantum Motorsport, care va achiziţiona 35% din echipă.

În urma achiziţiei, investitorii vor contribui semnificativ la bugetul echipei, care va ajunge la aproximativ 200 de milioane de euro pentru sezonul 2014, potrivit publicaţiei germane Bild.

În cazul în care informaţia va fi confirmată, Lotus se va apropia ameninţător de bugetul de 245 de milioane de euro pe care Red Bull Racing l-a avut în 2011 şi va depăşi echipe precum Mercedes, care în acelaşi an a cheltuit 145 de milioane de euro.

Potrivit sursei citate, creşterea bugetului îl va convinge pe Nico Hulkenberg să semneze un contract cu Lotus pentru 2014. De altfel, Bild susţine că transferul germanului va fi oficializat în aceste zile, însă informaţia a fost catalogată drept "nerealistă" de managerul său, Werner Heinz.

Acesta din urmă a afirmat că Hulkenberg are pe masă oferte de la "trei sau patru echipe", care trebuie însă să prezinte un plan realist pentru a-l convinge pe german. Potrivit speculaţiilor, de serviciile sale este interesată inclusiv actuala sa echipă Sauber, care are avantajul unor performanţe majore în ultimele curse.

Via Bild

  • ferr1, vineri, 18.10.2013 01:15

    Un buget destul de mare. Nu stiu daca e suficient pentru a castiga campionatul, dar cred ca e suficient ca sa aiba o masina de top. Si cu un pilot ca Hulkenberg, Lotus va pune multe probleme in 2014. Sper sa vedem intr-adevar un SuperHulk :D Un om care piloteaza si isi vede de treaba sa, fara sa se autointituleze suprem.