Lotus: "Raikkonen va decide unde concurează în 2014 în propriul său ritm"

Publicat marţi, 23.07.2013 13:30 de Daniel Popescu

Lotus îl lasa pe Kimi Raikkonen să ia o decizie în privinţa viitorului său în propriul său ritm, însă consideră că finlandezul are toate motivele să rămână la echipa în 2014.

Kimi Raikkonen are de ales între a rămâne la Lotus sau a semna un contract cu Red Bull Racing, echipă care a dominat Formula 1 în ultimii trei ani prin intermediul lui Sebastian Vettel.

O decizie finală este aşteptată în cursul lunii august, însă Eric Boullier, şeful Lotus, afirmă că nu are niciun motiv să-l determine pe finlandez să se grăbească în luarea unei decizii.

"Ştim că au fost multe discuţii despre viitorul lui Raikkonen. Ştim cu toţii că Raikkonen este un individualist şi va lua o decizie în propriul său ritm. În mod natural, vrem să continue în sport şi să continue cu Lotus, aşa că facem tot posibil pentru ca acest lucru să se întâmple", a declarat francezul.

Lotus a confirmat anterior că negociază semnarea unui contract pentru anul viitor cu Nico Hulkenberg de la Sauber, ca măsura de precauţie pentru o eventuală plecare a lui Raikkonen. În plus, germanul ar putea fi o soluţie inclusiv pentru potenţiala înlocuire a lui Romain Grosjean, însă Boullier a refuzat să intre în amănunte despre acest subiect.

"Grosjean a făcut o treabă fantastică în Germania (n.r - a terminat pe locul trei) şi a arătat că este capabil să se implice între cei mai buni piloţi din acest sport", a adăugat el.

Via GrandPrix247

  • Adi, marţi, 23.07.2013 14:38

    Sper sa ramana la Lotus si sa lupte pentru castigarea campionatului si anul viitor. Anul acesta cu putin noroc poate revenii in lupta.

  • klausnake, marţi, 23.07.2013 15:02

    Mda,se implica chiar intr-un fel "aparte" intre cei mai buni piloti "fantasticul" de Grosjean...

  • Soxy, marţi, 23.07.2013 15:41

    aici este pus problema corect :) Raikkonen poate sa aleaga Lotus sau RBR ramane de vazut, eu nu mi-as dori sa-l vad la RBR