Lotus: "Noul monopost este mai uşor de pilotat la limită"

Publicat joi, 05.03.2015 18:05 de Daniel Popescu

Lotus susţine că noul monopost pentru sezonul 2015 este mai uşor de pilotat la limită, parţial datorită noii unităţi de propulsie furnizată de Mercedes.

Lotus este încrezătoare în progresele pe care le poate înregistra pe parcursul sezonului 2015 ca urmare a schimbării furnizorului de motoare.

Potrivit directorului tehnic Nick Chester, Lotus a reuşit să dezvolte un monopost care mai uşor de pilotat la limită, iar parţial acest lucru se datorează tocmai datorită noii unităţi de propulsie furnizată de Mercedes.

"Unitatea de propulsie reprezintă un mare pas înainte. Şasiul este de asemenea un pas înainte, piloţii pot obţine mai mult de la el şi este mai uşor de pilotat la limită. Am petrecut o parte din teste pentru a analiza geometria suspensiei, care are un efect semnificativ asupra echilibrului monopostului în mijlocul virajelor lente. Unitatea de propulsie are o performanţă puternică şi este foarte fiabilă, am folosit o singură unitate pe parcursul testelor", a declarat el.

În plus, Lotus a dezvăluit şi primele planuri pentru dezvoltarea monopostului, care includ introducerea unor update-uri pentru etapele din Malaysia şi China.

"Au existat câteva update-uri pe parcursul testelor şi unele minore vor apărea la Melbourne, însă update-uri mai mari sunt planificate pentru a doua şi a treia cursă. Avem un program normal pe parcursul weekendului de cursă, nu va fi unul conservator în mod special, dar încercăm să maximizăm performanţa monopostului", a adăugat Chester.

Via Lotus