Lotus mizează pe rezultate mai bune în calificări

Publicat luni, 01.04.2013 11:34 de Daniel Popescu

Lotus îşi propune îmbunatăţirea rezultatelor obţinute în calificări pentru a putea reveni în lupta pentru victorii.

Kimi Raikkonen a obţinut o victorie pentru Lotus în debutul acestui sezon, iar unul dintre principalele avantaje ale monopostului E21 este gestionarea pneurilor, care permite piloţilor să efectueze o intrare mai puţin la boxe.

Totuşi, echipa nu a reuşit să repete performanţa şi în Malaysia, iar managerul Paul Seaby admite că obiectivul principal al echipei este îmbunatăţirea rezultatelor din calificări.

"Avem ca obiectiv să obţinem mai mult de la monopost în regim de calificări. Ştim că E21 este puternic în regim de cursă, dar fără îndoială poziţiile mai bune pe grila de start oferă piloţilor o şansă mai mare să obţină rezultate de top. Dacă putem face ca totul să meargă bine, avem şanse bune să fim din nou competitivi în China", a declarat el citat de publicaţia ESPNF1.

Lotus a confirmat anterior că Romain Grosjean nu beneficiază de aceleaşi update-uri ca şi Raikkonen, întrucât nu dispune de timpul necesar pentru a dezvolta rapid  două seturi de componente. Seaby speră însă ca situaţia să se remedieze la Shanghai, acolo unde ambii piloţi vor beneficia de îmbunătăţiri.

"Unul dintre obiectivele principale este să ne asigurăm că ambii piloţi primesc cele mai noi componente disponibile. Grosjean a concurat fără ultima versiune a sistemului de evacuare şi alte componente de bodywork în Malaysia, dar vor exista noi upgrade-uri pentru ambii piloţi", a mai precizat el.

Via ESPNF1

  • BALATESCU, luni, 01.04.2013 13:05

    DEGEABA MERGE BINE IN CALIFICARI SI NU AI UN BUN REGIM DE CURSA ! IN MALAESIA LOTUS NU A AVUT UN REGIM BUN DE CURSA , DACA NU GRESEA ALONSO ERA PRINTRE FRUNTASI !!! FERRARI ANUL ASTA ARE UN MONOPOST FOARTE BINE CONSTRUIT PENTRU VIRAJE , ALONSO CU ARIPA FATA RUPTA STATEA MAI BINE PE VIRAJE CA WEBBER !!!

  • GrosJan, luni, 01.04.2013 14:24

    Raikkonen avantajat, Grosjean vai de mama lui!

  • Robert, luni, 01.04.2013 18:59

    Lotus a avut regim de cursa bun si la Sepang ,dar nu au putut arata acest lucru datorita ploii din startul cursei si datorita traficului.Din punctul meu de vedere Lotus ar trebui sa rezolve problema cu monopostul atunci cand circuitul este ud.Nici anul trecvut nu s-au descurcat in conditii de ploaie

  • fgfg, marţi, 02.04.2013 22:46

    perfect spus robert