Lotus: "Grosjean trebuie să demonstreze că merită să rămână la echipă"

Publicat vineri, 02.11.2012 17:32 de Daniel Popescu

Lotus a admis că incidentele lui Romain Grosjean din startul mai multor curse şi suspendarea de la Monza atârnă greu în decizia de a-i prelungi contractul pentru anul viitor.

Lotus a confirmat la începutul acestei săptămâni prelungirea contractului lui Kimi Raikkonen pentru sezonul 2013, însă nu a menţionat nimic despre situaţia lui Romain Grosjean.

Francezul a demonstrat în mai multe rânduri că este un pilot rapid, însă a fost implicat într-o serie de incidente în startul curselor care au culminat cu suspendarea de o etapă în Marele Premiu al Italiei. Din cauza acestor incidente, Lotus evită încă să-i ofere un nou contract lui Grosjrean, astfel că francezul are nevoie de rezultate pozitive în ultimele trei curse ale anului, potrivit şefului Eric Boullier.

"Evident, Grosjean a impresionat mulţi oameni prin viteză şi prin faptul că a avut curse bune în care a obţinut podiumuri, ceea ce nu este rău pentru un sezon întreg ca debutant. Dar există şi povestea starturilor sale şi faptul că a fost suspendat o cursă. Aşa că monitorizam cu atenţie cum îşi revine după această poveste."

"În Coreea de Sud şi în India a făcut o treabă foarte bună şi acesta este Grosjean pe care ne aşteptăm să-l avem. Am fi mai mulţumiţi dacă s-ar descurca mai bine în calificări, dar aşa sunt cursele. Când vom fi pregătiţi să aplicăm un plan pe termen lung vom face un anunţ", a declarat francezul pentru publicaţia Autosport.

În apărarea sa, Grosjean afirmă că a găsit strategia corectă pentru a evita repetarea unor incidente în primul tur al curselor.

"Cred că ideea este să fiu conservator pentru un minut şi jumătate, şi anume în primul tur, după care să forţez ca de obicei, aşa cum am făcut în Coreea de Sud şi India. Nu cred că asta îmi va schimba abordarea. Dacă aici vor exista oportunităţi voi profita de ele, dar nu voi încerca nimic altceva", a mai precizat el.

Via Autosport

  • daca faci mai mult decit ceea , sâmbătă, 03.11.2012 09:14

    Petrov facea mai mult decit asta.. n-a avut noroc... Se vede ca-l depasestste si pe He.Koval., coiechipierul sau. Eu cred ca Lotus-ul de anul trecut nu se compara cu avcesta. S-a vazut ca poate daca are ce pilota. Grosjean a facut mai mult ra.at decit acela in ai sai 2 ani petrecuti la Lotus... si daca sa fie vorba intre noi inca mai pui ca si bani le aducea. Hha!...

  • pablo256r, sâmbătă, 03.11.2012 11:12

    Nu e un pilot rau. Au fost intr-adevar cateva incidente pentru care a fost criticat si amendat. Si personal cred ca a fost prea aspru taxat pentru incidentul din Belgia. Sa-i interzici unui pilot sa participe la urmatoarea cursa e prea mult. Daca compar accidentul din Belgia cu cele provocate de Schumi anul asta ... s-a mers prea departe.