Legalitatea nasului monopostului Lotus, pusă la îndoială de rivali

Publicat marţi, 28.01.2014 15:13 de Daniel Popescu

Toro Rosso consideră că nasul monopostului Lotus ar putea încălca "spiritul" regulamentului tehnic, însă echipa britanică insistă că noua componentă cu design inedit este legală.

Lotus este echipa care a ales cel mai excentric design pentru nasul noului monopost pentru sezonul 2014, întrucât acesta include doi pilaştri de dimensiuni diferite care coboară dinspre şasiu spre aripa faţă.

Soluţia tehnică aleasă de Lotus este deja contestată de unele echipe, printre care se numără Toro Rosso. James Key, directorul tehnic al echipei italiene, consideră că nasul monopostului Lotus nu este în "spiritul" regulamentului, chiar dacă aparent acesta este legal.

"Nasul celor de la Lotus necesită clarificare, dar este o idee foarte inteligentă. Nu cred că este ilegal, dar trebuie să vedem dacă este în spriritul regulamentului. Interpretarea noastră pentru o idee similară a fost cu o parte frontală uşor diferită pentru a putea fi acceptată în spiritul regulamentului. Nu spun că Lotus nu este, dar probabil că este cea mai extrema soluţie", a precizat el.

Oficialii echipei Lotus au reacţionat însă rapid la aceste acuzaţii, iar directorul tehnic Nick Chester este convins că soluţia adoptată este una perfect regulamentară.

"Am trecut toate testele de siguranţă şi suntem foarte încrezători că designul nostru corespunde cu toate cerinţele legale ale FIA. Am adoptat o direcţie inovatoare şi diferită de celelalte echipe. Când există atâtea variaţii de design apar întotdeauna vorbe, dar suntem relaxaţi", a precizat el.

Lotus este singura echipă care nu participă la testele de la Jerez din această săptămână.

Via Adam Cooper, Adam Cooper

  • rachiuion, marţi, 28.01.2014 15:48

    ar fi de rasul curcilor sa fie asta cea mai buna masina, si fara bani si fara ingineri si fara etc.

  • stift, marţi, 28.01.2014 21:51

    si fara teste ...