Latvala şi Ogier vor avea statut de egalitate la VW în 2013

Publicat marţi, 11.12.2012 15:33 de Daniel Popescu

Jari Matti Latvala şi Sebastien Ogier au primit statut de egalitate la Vokswagen pentru sezonul 2013. Cei doi au dat cu banul pentru a stabili numerele inscripţionate pe Polo R WRC.

Presa internaţională a speculat că Sebastien Ogier ar putea solicita statut de pilot numărul 1 la Volkswagen în sezonul următor, ca urmare a faptului că a fost singurul pilot al echipei pe parcursul anului 2012, având o contribuţie majoră la dezvoltarea noului Polo R WRC.

În cele din urmă, echipa a decis ca francezul să aibă statut de egalitate cu Jari Matti Latvala, iar acest lucru este evidenţiat şi de modul în care Volkswagen a stabilit cine va concura cu numărul 7 şi cine va purta pe maşina numărul 8: s-a dat cu banul.

"Avem statut de egalitate, totul a fost corect şi este exact aşa cum am vrut. Nu există ordine de echipă şi cea mai bună soluţie a fost să dăm cu banul. Am vorbit cu oamenii din echipă care este cea mai bună decizie pentru a lua această hotărâre, iar cineva a spus să facem o loterie şi aşa s-a întâmplat", a explicat Latvala modul în care s-a ajuns la această decizie.

Între timp, Ogier susţine că nu este interesat decât de un singur număr pe care să-l aibă pe maşina: numărul 1 alocat campionului mondial.

"Până la urmă, nu sunt superstiţios, aşa că nu-mi pasă ce număr este. Singurul număr de care îmi pasă este numărul 1. I-am spus lui Latvala ca a câştigat loteria, dar voi face numărul 1 pentru mine însumi", a precizat francezul.

  • dany, marţi, 11.12.2012 15:48

    adevarul este ca sebastian ogier a fost singurul pilot care s-a ridicat la inaltimea lui sebastan loeb cat cei doi au fost coechipieri! poate latvala va fi la fel de rapid ca francezul insa pana acum si-a ruinat sansele la titlu prin abandonurile generate de iesirile in decor care alternau cu victorii si rezultate bune...