Kubica a abandonat în Rallye du Var, iar Citroen C4 WRC a luat foc

Publicat duminică, 25.11.2012 15:25 de Daniel Popescu

Robert Kubica a abandonat in Rallye du Var din postura de lider în urma unui accident în care maşina Citroen C4 WRC a luat foc. Polonezul a scăpat nevătămat.

Robert Kubica a participat la sfârşitul acestei săptămâni la Rallye du Var, ultima etapă a Campionatului Francez de Raliuri şi cel mai dur eveniment la care polonezul a luat startul după dramaticul accident suferit în luna februarie a anului trecut.

Datorită competitivităţii net superioare a maşinii Citroen C4 WRC în lupta cu modele de clasa S2000, fostul pilot de Formula 1 a dominat autoritar evenimehntul şi cu două probe speciale înainte de final era lider cu un avans de peste cinci minute în fata următorilor săi.

Cu toate acestea, Kubica a suferit un accident în penultima proba specială, iar Citroen C4 WRC a luat foc, însă atât pilotul polonez, cât şi copilotul său Emanuele Inglesi au scăpat nevătămaţi.

Cel mai probabil, acesta a fost ultimul eveniment la care a participat Kubica în acest an. Polonezul urmează să-şi stabilească planurile pentru sezonul 2013, principalele ţinte fiind raliurile şi cursele de GT, întrucât nu este încă apt să piloteze monoposturi.