Jari Ketomaa a câştigat Raliul Letoniei

Publicat luni, 04.02.2013 11:41 de Daniel Popescu

Jari Ketomaa a câştigat Raliul Letoniei, a doua etapă din Campionatul European de Raliuri, în care Marco Tempestini şi Simone Tempestini au terminat pe locurile 11 şi 12 la clasa Production Cup.

Letonia a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute cea de-a doua etapă a sezonului 2013 din Campionatul European de Raliuri, iar victoria i-a revenit lui Jari Ketomaa.

Aflat la volanul unui Ford Fiesta S2000, finlandezul s-a impus cu un avans de 31 de secunde în faţa principalului său rival, Craig Breen, după ce a câştigat şapte dintre ultimele nouă probe speciale.

Breen, care a evoluat cu un Peugeot 207S2000, a câştigat la pas primele cinci probe speciale, însă nu a reuşit să ţină pasul cu rivalului său. În plus, victoria lui Ketomaa a adus şi primul succes al producătorului chinez de pneuri Dmack într-o competiţie de motorsport.

Ultimul loc pe podium a fost ocupat de Francois Delecour, campionul României la raliuri, care a câştigat o luptă echilibrată cu rusul Alexey Lukyanuk după ce pilotul Mitsubishi a avut o defecţiune tehnică în penultima probă specială.

În clasamentul general, Ketomaa este lider după primele două etape cu 39 de puncte, urmat la un singur punct în spate de cehul Jan Kopecki, care a câştigat prima rundă.

ERC - RALIUL LETONIEI - CLASAMENT FINAL

 1.  Jari Ketomaa       Autotek Ford              2h08m15.7s
 2.  Craig Breen        Sainteloc Peugeot         + 31.0s
 3.  Francois Delecour  Kronos Peugeot            + 2m47.5s
 4.  Jan Cerny          Czech Skoda               + 3m03.4s
 5.  Raimonds Kisiels   Adapta Mini               + 5m46.3s
 6.  Vytautas Svedas    Juta Mitsubishi           + 5m55.7s
 7.  Aivis Egle         R-Evolution Mitsubishi    + 7m39.5s
 8.  Raul Jeets         OT Racing Mitsubishi      + 8m37.6s
 9.  Jaroslav Orsak     GPD Mitsubishi            + 8m48.9s
10.  Vitaliy Pushkar    Pro Mitsubishi            + 9m25.0s

FAMILIA TEMPESTINI, LA GRANIŢA TOPULUI 10 ÎN CLASA PC

România a fost reprezentată în Raliul Letoniei de două echipaje ale echipei Napoca Rally Academy, care au evoluat la clasa Production Cup. Echipajul Marco Tempestini - Dorin Pulpea a ocupat locul 11 în clasamentul general al Production Cup, în timp ce echipajul Simone Tempestini - Sergiu Itu a terminat chiar în spatele conaţionalilor lor, pe locul 12.

Întrucât este singura echipă înscrisă în clasamentul pe echipe din clasa Production Cup, Napoca Rally Academy a obţinut 43 de puncte în această ierarhie.

Următoarea etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri va avea loc în Spania în perioada 21-23 martie, în timp ce Napoca Rally Academy va reveni în competiţie cu ocazia etapei din Portugalia programată în perioada 25-27 aprilie.