Hyundai a efectuat primul test european cu i20 WRC

Publicat luni, 17.12.2012 17:53 de Daniel Popescu

Hyundai i20 WRC, modelul cu care constructorul sud-coreean va concura în Campionatul Mondial de Raliuri din 2014, a avut parte de primul test european.

Hyundai a anunţat la Salonul Auto de la Paris din luna septembrie că intenţionează să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2014 cu o maşină bazată pe modelul i20, însă de atunci sud-coreenii nu au mai anunţat niciun fel de progres în cadrul programului.

Situaţia s-a schimbat însă recent când Hyundai a organizat primul test din Europa cu Hyundai i20 WRC, iar evenimentul a avut loc pe un circuit de teste ADAC din apropiere de Frankfurt. Un purtător de cuvânt al constructorului sud-coreean a explicat că Hyundai a vrut să demonstreze prin acest test că este determinată să participe în WRC peste numai doi ani.

"Am vrut ca povestea să continue. Am realizat că nu s-a mai întâmplat nimic de la Paris şi de aceea am vrut să organizăm totul pentru a aduce maşina în Europa şi pentru a arăta ce am făcut şi direcţia în care ne îndreptam. Aceasta este o modalitate de a ne arăta devotamentul pentru Campionatul Mondial de Raliuri", a precizat el.

Hyundai va oferi informaţii suplimentare despre dezvoltarea lui i20 WRC cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din lună martie.