Honda admite că există dezavantaje pentru revenirea în F1 abia în 2015

Publicat joi, 05.12.2013 12:56 de Daniel Popescu

Honda a admis că în sezonul 2015 va risca să fie dezavantajată de experienţa de un an pe care rivalii de la Renault, Ferrari şi Mercedes o vor avea cu noile motoare turbbo V6 de 1.6 litri.

Honda va reveni în Formula 1 în calitate de furnizor de motoare în sezonul 2015 prin intermediul unui parteneriat cu McLaren, la un an de la introducerea noilor unităţi turbo V6 de 1.6 litri.

Pe parcursul anului viitor, Ferrari, Renault şi Mercedes vor avea posibilitatea să remedieze eventualele probleme de fiabilitate, în timp ce Honda nu va putea anticipa direcţiile necesare de dezvoltare.

Din acest motiv, Yasuhisa Arai, şeful Honda Motorsport, a admis că producătorul japonez ar putea fi dezavantajat în 2015 în raport cu ceilalţi trei constructori.

"Există avantaje şi dezavantaje în participarea din 2014. Pe parcursul sezonului se vor întâmpla multe lucruri şi suntem într-o situaţie fericită pentru a observa ce se întâmplă. Totuşi, nu putem decât să observăm, nu putem fi prezenţi fizic pe circuit pentru a vedea problemele. Alte echipe pot îmbunătăţi şi pot progresa pe parcursul curselor. Pentru noi va fi un mister cum progresează, iar inginerii noştri trebuie să se bazeze pe imaginaţia noastră", a declarat el pentru publicaţia Auto editată de FIA.

Pe de altă parte, Arai este încrezător că parteneriatul cu McLaren va avea succes. Japonezul îşi bazează afirmaţia prin prisma istoriei, McLaren obţinând alături de Honda patru titlu mondiale consecutive la piloţi şi constructori în perioada 1988-1991.

"Am avut o istorie grozavă împreună, cu 15 victorii în 16 curse în sezonul 1988. Dar şi mai important este respectul reciproc pe care îl avem pentru munca şi etica celuilalt. De asemenea, avem aceeaşi mentalitate când vrem să câştigăm şi asta este foarte important", a adăugat el.

Via ESPNF1