Hamilton regretă rezultatul de la Hockenheim la aniversarea de 100 de curse în F1

Publicat luni, 23.07.2012 12:40 de Daniel Popescu

Hamilton a caracterizat drept "ghinion curat" pana suferită în Germania care l-a împiedicat să lupte pentru primele poziţii în cursa în care a aniversat 100 de prezenţe în Formula 1.

Lewis Hamilton spera să sărbătorească printr-un rezultat bun cursa cu numărul 100 în Formula 1, însă a avut parte de un weekend dificil în Marele Premiu al Germaniei.

Plecat doar de pe locul şapte al grilei de start în urma rezultatului modest din calificările pe ploaie, britanicul a suferit o pană la pneul stanga-spate în al doilea tur şi a fost nevoit să intre la boxe, ratând orice oportunitate de a lupta pentru puncte. Ulterior, el s-a retras la boxe în momentul în care concura pe poziţia a 16-a, afirmând că a fost lovit de ghinion.

"Pana din al doilea tur a fost incredibil de nefericită. Erau rămăşiţe pe toată lăţimea circuitului şi nu am avut altă opţiune decât să pilotez prin ele. Ce este şi mai frustrant este că, în acel moment, eram al optulea, aşa ca să fiu eu cel care a făcut pană a fost ghinion curat. A fost evident imediat că monopostul nu mai era la fel după pana. Totuşi, după câteva tururi, am fost capabil să-mi adaptez stilul de pilotaj, iar monopostul a avut un ritm bun în al doilea stint. Totuşi, prin prisma defecţiunilor la partea din spate, cred că am fost norocoşi că am ajuns până acolo", a precizat el într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, Hamilton a văzut şi partea bună a lucrurilor: upgrade-urile introduse de McLaren la Hockenheim, care au vizat o reconfigurare a plăcilor exterioare ale carosieriei şi a sistemului de evacuare, au funcţionat conform aşteptărilor.

"Cel puţin am avut posibilitatea să mă simt bine pe circuit, iar ritmul meu a fost suficient de bun pentru a fi în ritm cu liderii în al doilea stint. Iar asta este încurajator pentru mine, pentru că ştim că monopostul a fost rapid în acest weeekend. Vom pune acest ritm de cursă în buzunar şi îl vom lua cu noi la Hungaroring. Sunt înapoi în monopost peste cinci zile şi asta este cea mai bună veste pentru mine după o astfel de zi", a adăugat el.

Via McLaren

  • aniversare, luni, 23.07.2012 13:08

    cam toti o dau in bara la astfel de aniversari..

  • jumbo1974ro, luni, 23.07.2012 13:29

    Da, o cam da in bara Hamilton, dar de prea multa vreme este cap de afis la evenimente negative. Ba da ultimatumuri la echipa sa ii dea monopost de nasul lui, ba scoate pe toti de pe circuit, ba face declaratii rasiste toti sunt sub nivelul lui... deja incepe sa fie prea multa toleranta si intelegere pentru asemenea atitudini de la un sportiv de talia lui.

  • Davidenko, luni, 23.07.2012 14:14

    @aniversare Button a castigat in Ungaria anul trecut la al 200-lea Gp pt. el

  • Victor T, luni, 23.07.2012 21:13

    Nu Hamilton are ghinion, ci fanii au ghinion ca un pilot ca el concureaza in Formula 1. Era o fraza spusa de comentatorii de la Sky Sports cum ca Hamilton a avut un tur prost in calificari, gresit, Hamilton este prost ce vina are turul?

  • Simona, luni, 23.07.2012 21:32

    hai sa dam vina pe ghinion :)) cum spuneam intr-un comentariu anteror: pacaliciul e bun doar de TAXIMETRIST !!!

  • adycd11, joi, 26.07.2012 09:30

    @Simona - Pai hai sa dam vina pe ghinion!!Cand 7 piloti trec inaintea ta si nu au nimic iar tu al 8-lea faci pana poti da vina pe ghinion.Eu nu-l simpatizez in mod special pe Lewis,dar cand are dreptate are dreptate.Cat despre "pacalici" pot spune doar atat:sunt destui din pacate in F1 si tot din pacate,capul de afis e septuplul campion mondial.Lewis o fi el neserios cateodata,dar pana la urma sunt alti "pacalici" mai mari ca el.