Hamilton anticipează că Vettel va egala recordul de nouă victorii consecutive deţinut de Alberto Ascari

Publicat marţi, 15.10.2013 10:14 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton consideră că Sebastian Vettel va câştiga şi ultimele patru curse ale sezonului, ceea ce ar însemna că germanul ar egala recordul de nouă victorii consecutive deţinut de Alberto Ascari din 1953.

Sebastian Vettel a câştigat toate cele cinci curse desfăşurate după pauza de vară din Formula 1, performanţele sale fiind atribuite reintroducerii pneurilor de anul trecut sau chiar setărilor de motor utilizate de Renault.

În condiţiile în care germanul pare de neoprit, iar echipele de top au limitat puternic dezvoltarea monoposturilor în aşteptarea sezonului 2014, Lewis Hamilton a admis că Mercedes nu poate emite pretenţii la victorie în finalul acestui sezon.

"Am încetat dezvoltarea monopostului pentru 2013, iar cei de la Red Bull sunt cu mult înaintea noastră. Nu se va întâmpla (n.r - să mai obţinem victorii), dar putem obţine puncte importante şi cred că putem reveni pe podium. Cred că putem recupera locul doi în clasamentul constructorilor", a declarat el pentru publicaţia Daily Telegraph, referindu-se la faptul că germanii trebuie să recupereze 10 puncte în faţa Scuderiei Ferrari.

În acest context, Hamilton a fost întrebat dacă Vettel va câştiga şi ultimele patru curse din acest sezon competiţional, iar răspunsul acestuia a fost tranşant. "Dacă nu are nicio problemă de fiabilitate, sunt dispus să pariez pe asta".

În cazul în care va câştiga şi ultimele patru curse ale sezonului, Vettel va egala recordul de nouă victorii consecutive deţinut de Alberto Ascari, care a fost singurul câştigător de curse în Formula 1 în perioada 22 iunie 1952 - 21 iunie 1953. În plus, germanul va egala şi recordul de 13 victorii într-un singur sezon deţinut de Michael Schumacher din 2004, cu deosebirea că sezonul respectiv a avut doar 18 curse, comparativ cu cele 19 din 2013.

Via Daily Telegraph