Haas Formula 1 renunţă la Dallara în favoarea unui parteneriat tehnic extins cu Ferrari

Publicat miercuri, 11.06.2014 16:34 de Daniel Popescu

Monopostul viitoarei echipe Haas Formula nu va mai fi construit de Dallara, întrucât americanii vor un parteneriat tehnic extins cu o echipă actuală, cel mai probabil Ferrari.

Haas Formula şi-a schimbat deja planurile cu privire la construcţia monopostului cu care va debuta în Formula 1 în sezonul 2016.

După ce iniţial dorea să participe în competiţie din 2015 cu un monopost construit de producătorul italian Dallara, americanii au decis să iniţieze un amplu parteneriat tehnic cu o echipă aflată deja pe grila de start.

Astfel, Haas vrea să folosească nu numai motorul, ci şi orice alte componente permise de regulament de la o altă echipă, întrucât în acest mod este mai uşor să participe în Formula 1.

"Încercăm să găsim un partener tehnic. Am petrecut mult timp cu Ferrari şi am vorbit puţin cu Mercedes. Furnizarea motorului este doar jumătate din ecuaţie şi încă lucrăm la asta. Vrem să fim echipa care profită de regulă şi să cumpărăm cât mai multe componente. Costă prea mult să producem singuri toate acele mici componente", a declarat Haas pentru publicaţia Autosport.

Haas a dezvăluit anterior că cel mai probabil echipa sa va utiliza motoare Ferrari, iar presa internaţională susţine că cele două părţi sunt aproape de a ajunge la un acord şi în privinţa celorlalte componente pe care le pot folosi. Un contract ar putea fi semnat în următoarele săptămâni.

Via Autosport

  • JugaruGabi, vineri, 13.06.2014 13:31

    Avand in vedere ca Ferrari se cam chinuie in pluton, de ce nu or face o afacere cu Merc, nu pot intelege...