Grosjean: "Sunt printre cei mai buni piloţi din Formula 1"

Publicat miercuri, 18.12.2013 17:54 de Daniel Popescu

Romain Grosjean consideră că merită să fie liderul echipei Lotus în sezonul 2014 pentru că se numără printre cei mai buni piloţi din Formula 1.

Romain Grosjean a impresionat în a doua jumătate a sezonului 2013 prin cele patru podiumuri din ultimele şase curse, în care a fost singurul pilot capabil să lupte regulat cu rivalii de la Red Bull Racing.

Impulsionat de aceste performanţe, francezul consideră că a devenit unul dintre cei mai buni piloţi din competiţie.

"Cred că am demonstrat că fac parte dintre cei mai buni piloţi şi aşa mă consider. Am avut nevoie de ceva muncă şi a fost o perioadă dureroasă, dar acum sunt mândru de ceea ce fac şi nu cred că pot face mai multe", a declarat el.

Grosjean îl va avea drept coechipier în sezonul 2014 pe Pastor Maldonado, proaspăt transferat de la Williams după un sezon modest în care şi-a trecut în cont un singur punct. De altfel, Grosjean consideră că prin prisma acestor lucruri merită să fie liderul celor de la Lotus în sezonul următor, mai ales că are deja experienţa în cadrul echipei.

"Aşa cred. Echipa mă cunoaşte şi o cunosc şi eu foarte bine. La Enstone mă simt ca acasă. Muncim din greu şi întotdeauna spunem lucrurile faţă în faţă, lucru important când nu pilotez bine, iar atunci când nu sunt mulţumit de ceva le spun. Această relaţie ne permite să facem un pas înainte şi cred că ei sunt pregătiţi să fiu liderul, iar eu sunt pregătit să fiu lider", a adăugat el.

Via ESPNF1

  • Marius, miercuri, 18.12.2013 18:11

    Sper sa-l fac bucati pe Maldonado.

  • Sebi4fc, miercuri, 18.12.2013 18:17

    Asta fura curent :)) Nu are nici o victorie si o sa mai treaca vreo 2-3 ani pana osa aiba un loc 1 ............. Fura curent ra ude tot

  • Bogdan, miercuri, 18.12.2013 18:39

    Incredibil cu francezii astia, ma rog elvetian. Astia care fac pe smecherii dau mereu cu muci n fasole. Sa l vedem la anu fara Kimi.

  • Dracu, miercuri, 18.12.2013 19:11

    Grosjan la fel ca si tizul lui de pe aici de pe taramurile mioritice mitraliaza cu prostii incomensurabile...... a obtinut 4 podiumuri si gata.... e printre cei mai buni.... lol.... uita ca el in bunatatea lui a fost suspendat pentru prostie crasa!

  • JugaruGabi, miercuri, 18.12.2013 19:33

    Hai sa nu fim aroganti Grosjeane... ai progresat, dar mai ai de mancat inainte sa te declari "bun".

  • ferr1, miercuri, 18.12.2013 20:18

    Cine ti-a zis-o? Vettel? Dupa ce i-ai facut cadou titlul din 2012? Te-a prostit bine psihologul ala daca incepi sa te crezi cel mai bun pilot.

  • octav71, miercuri, 18.12.2013 21:16

    "...nu cred că pot face mai multe" -serios? E cam automultumire. Nu are stofa de campion, inca! Poate peste cativa ani in care va obtine rezultate adevarate, pana atunci, sunt niste declaratii frumoase. In ordine aleatoare: Kimi, Seb, Fernando, Button, Lewis, Rosberg, Hulkenberg sunt mai buni decat el. Unii, chiar mult mai titrati. Altii, mult mai talentati si fara probleme de rezolvat la psiholog.

  • GrosJan, joi, 19.12.2013 01:23

    a trebuit sa iasa Kimi pe usa din spate de la Lotus ca sa iasa si Grosjean la lumina. E unul din cei mai buni, dar depinde cat de numeroasa consideram clasa asta formata din cei mai buni ... daca din 3-4 atunci nope... daca din vreo 7-8 atunci cred ca incape si el

  • roman deci tzigan, joi, 19.12.2013 09:50

    ba dupa ipoteza voastra la spusele lui asta micu' ar insemna ca gata... talentati nu mai vin in F1 si nu vor mai exista. Alonso si restu campionilor care-i considerati doar pe ei campioni si numai astia vor fi doar ei in veci fara ai detrona cineva. Voi nu acceptati pe nimeni. Parca santeti o satra cu tigani si l-ati inconjurat pe asta si-i frecati capu toti la olalta. Eu tot sunt roman, sa nu credeti altceva insa stau si privesc pan vad ceva clar. Toti campionii au FOST campioni la timpul lor si tot in acelasi timp se infiltrau incet-incet altii. Pentru el nu inseamna nimic ceea ce ati spus pe aici oricum isi va face treaba, insa chestia e alta, noi tot aceiasi ramanem...criticam, apoi ramanem fideli! Nu sunt fanul sau vreo ruda de a lui Grosj, asta vine si pleaca iar poporul asta nu se mai schimba. ROC- ul de anu trecut de el a fost obtinut, in calificari avea rezultate bune, de ce n-am accepta si pe altii daca intr-adevar o vor face?...

  • cocolino, joi, 19.12.2013 10:20

    "cei mai buni piloti" este o exprimare destul de vaga. Nu precizeaza daca "cei mai buni piloti dintre pilotiii de f1" sau dintre toti pilotii din toate categoriile. ROC este ceva dar acolo participa foarte putini, ba si din aia multi sunt retrasi de mult timp. Intotdeauna un pilot va fi mai bun ca altul chiar si cu putin chiar si intre cei mai buni piloti. Daca spunea "sunt in primii N cei mai buni piloti" aveam ceva clar.

  • Soxy, joi, 19.12.2013 10:30

    eu nu contest declaratia lui ... dar pana la prima victorie ramanem doar cu declaratii, din pacate anul viitor nu stiu ce sansa va avea sa obtina prima victorie ... cu toata ca Maldonado are dej aun P1, eu il consider pe Grosjean mai bun ... sa speram cu nu va ajunge la acelasi soarta ca si Jean Alesi. nu-i luati capul pentru declaratia aceasta ... trebuie si el spuna ceva presei sa fie pus un pic la lumina dc vrem sa fim sinceri, presa se ocupa doar de Vettel, Alonos, Kimi si eventual Hamilton, Rosberg, Button ... la restul pilotilor publica doar sterile cu relevanta sportive ... cand la ceilalti aproape fiecare gest (vezi stirile cu catelul lui Hamilton, etc. ...) in concluzie, a facut si el un pic de munca de PR, no big deal!