Grosjean, încrezător că Lotus poate lupta pentru podiumuri în 2015

Publicat luni, 09.02.2015 17:46 de Daniel Popescu

Romain Grosjean este impulsionat de prestaţia noului monopost Lotus cu motor Mercedes şi anticipează că va reveni în lupta pentru podiumuri.

Lotus a obţinut doar 10 puncte pe parcursul unui sezon 2014 modest, însă echipa are potenţialul de a reveni la o formă apropiată de cea care i-a permis în 2013 să fie a patra forţă a Formulei 1, în special datorită noului parteneriat pentru motoare cu Mercedes.

Romain Grosjean, care a rămas la echipă tocmai datorită acestor perspective, a explicat principalele schimbări în comportamentul monopostului comparativ cu sezonul precedent.

"În acest an, când intri în viraje monopostul este mult mai stabil, nu ai surprize urâte, este previzibil şi poţi să forţezi mai mult. Am avut un mare zâmbet pe fată, pentru că monopostul este mai uşor de pilotat", a declarat francezul pentru agenţia de presă Reuters.

În acest context, Grosjean nu exclude nici varianta ca în acest sezon să lupte pentru podiumuri, însă admite că principalul obiectiv este să termine cu regularitate în puncte.

"Realistic vorbind, vrem să fim foarte des în top 10 şi am vrea să ajungem în top 5. De ce să nu revenim pe podium? Încă mai cred că sunt echipe mai puternice ca a noastră, dar vom face tot ce putem. Avem stabilitatea de care nu ne-am bucurat anul trecut, iar acesta este un mod foarte bun de a începe sezonul. Fiecare îşi cunoaşte jobul şi îl face în mod corespunzător, iar asta ne va ajuta cu siguranţă", a adăugat el.

Via Reuters