Grosjean: "Credeam că voi câştiga cursa de la Suzuka"

Publicat luni, 14.10.2013 12:20 de Daniel Popescu

Romain Grosjean a dezvăluit că s-a gândit că este pe punctul de a obţine la Suzuka prima victorie din cariera în Formula 1.

Romain Grosjean a obţinut locul patru pe grila de start în Marele Premiu al Japoniei, însă un start excelent l-a propulsat în postura de lider în primul viraj.

Pilotul echipei Lotus şi-a păstrat prima poziţie până în turul 41, când a fost depăşit de Sebastian Vettel, însă a admis la final că s-a gândit că va fi pe punctul de a obţine victoria.

"M-am gândit că duminică va fi ziua în care voi obţine prima victorie. Am fost rapizi pe pneuri medium, dar din păcate monopostul nu a fost la fel de bun pe cauciucuri hard. Lupta cu Mark Webber de la final a fost frumoasă, dar nu m-am putut distanţa de el pe pneurile hard pentru ca acestea au început să se degradeze", a precizat el.

Lotus nu a anunţat încă linia de piloţi pentru sezonul următor, însă presa internaţională anticipează că Grosjean va fi păstrat mai ales în contextul în care Kimi Raikkonen a plecat la Ferrari. De altfel, aceasta este şi atitudinea şefului Eric Boullier, care a dezvăluit că Grosjean are deja opţiune de prelungire pentru sezonul următor care trebuie doar să fie activată.

"Trebuie să obţin acordul scris al consiliului de conducere, iar apoi vom vedea. Dar Grosjean are deja contract cu noi pentru anul viitor. Trebuie doar că opţiunea să fie activată şi cred că trebuie să facem asta în următoarele zile", a declarat francezul. 

  • Lotus, luni, 14.10.2013 12:37

    Lotus au in regim de cursa bun, al doilea dupa Redbull. Strategia lor nu e la un nivel prea ridicat.

  • Soxy, luni, 14.10.2013 13:11

    pacat ca la mijlocul sezonului au avut probleme ... puteau sa incurce mai mult RBR a avut un start impecabil, Grosjean merita prima victorie, numai seamana cu pilotul ce a fost in 2012 ... pana la sf sezonului cred ca incaseaza prima victorie vedem daca elanul de la sf sezonului 2013 va continua in 2014 ...