Grosjean, convins că va obţine în curând prima victorie din carieră

Publicat luni, 18.11.2013 13:03 de Daniel Popescu

Romain Grosjean este convins că va obţine în curând prima victorie din carieră în Formula 1, după locul doi reuşit în Statele Unite.

Romain Grosjean a plecat de pe poziţia a treia a grilei de start în Marele Premiu al Statelor Unite şi a terminat cursa pe locul doi după ce l-a depăşit în primul viraj pe Mark Webber.

Pilotul echipei Lotus a ajuns astfel la şase podiumuri realizate în sezonul 2013, după ce anul trecut a fost aspru criticat pentru o serie de incidente. Francezul afirmă că a învăţat din greşelile trecutului, chiar dacă a avut nevoie de mai mult timp pentru acest lucru.

"Niciodată nu mi-am pierdut încrederea. Dacă nu, aş fi fost în colaps de mult timp. Am trecut prin momente grele, dar totul a depins de luarea deciziei corecte la momentul potrivit. Nu este uşor să ajungi în Formula 1 şi ai nevoie de timp să te obişnuieşti. Poate că mi-a luat mai mult timp decât altor piloţi, dar pe de altă parte am obţinut performanţe bune", a declarat el la finalul cursei de la Austin.

În plus, Grosjean anticipează că este doar o problemă de timp până când va urca pe prima treaptă a podiumului de premiere. "Sunt mândru de ceea ce am făcut şi sunt sigur că va veni şi victoria", a adăugat el.

Grosjean are toate şansele să devină pilotul numărul 1 al celor de la Lotus în sezonul următor. Echipa britanică nu a luat încă o decizie finală în privinţa coechipierului său, pe listă aflându-se nume precum Nico Hulkenberg, Pastor Maldonado şi chiar Heikki Kovalainen, care îl înlocuieşte pe Kimi Raikkonen în finalul acestui an.

Via Reuters, BBC Sport

  • JugaruGabi, luni, 18.11.2013 13:49

    Desi anul trecut il uram, pot spune ca m-a facut sa imi sucesc cu 180 gr parerea despre el. Chiar a invatat din greseli si progreseaza. Bravo lui!

  • ferr1, luni, 18.11.2013 18:04

    Sa fie in Brazilia sau niciodata. Oricum fanii Ferrari nu te vor uita niciodata Grosjeane. Pentru fanii Ferrari tu ai fost al 3-lea pilot Red Bull din 2012.

  • Bogdan, miercuri, 20.11.2013 14:41

    Grosjean are o ultima sansa in Brazilia, pe care oricum o sa i o spulbere Vettel. De la anul Lotus o v a lua la vale pentru ca nu va mai fi Kimi care sa le dezvolte masina, pe de o parte, iar pe de alta parte nici nu vor mai avea cu ce.