GP3: Vişoiu încheie sezonul cu un loc şapte la Monza

Publicat duminică, 09.09.2012 11:44 de Daniel Popescu

Robert Vişoiu a obţinut locul şapte în ultima cursă de GP3 a sezonului 2012, după ce sâmbătă seară a terminat prima manşă pe locul 14.

Sezonul 2012 al competiţiei GP3 s-a încheiat duminică cu etapa programată pe circuitul de la Monza, iar pilotul român Robert Vişoiu a obţinut două puncte. În prima manşă programată în seara zilei de sâmbătă piteşteanul în vârstă de 16 ani a avut parte de o cursă modestă în care a terminat pe locul 14 după ce plecase de pe poziţia a 12-a a grilei de start.

Lucrurile s-au schimbat însă în bine în cursa de duminică dimineaţă, când Visoiu a terminat pe locul şapte după ce a plecat al 14-lea, în ciuda faptului că pe parcurs a fost depăşit de Mitch Evans, cel care avea să-şi adjudece titlul de campion cu numai două puncte avans în faţa lui Daniel Abt.

În urma acestor rezultate, românul a acumulat încă două puncte şi a terminat sezonul pe locul 14 în clasamentul general cu 24 de puncte.

Pentru el, punctul de referinţă al sezonului rămâne etapa de debut de la Barcelona, în care a terminat prima cursă pe locul opt, ceea ce, conform regulamentului, i-a permis să plece din pole position în manşa a doua. Chiar dacă nu a câştigat cursa din cauza unui start ratat, piteşteanul a terminat pe locul doi şi a câştigat alte 12 puncte.

Ulterior, el nu a reuşit să menţină ritmul şi a mai obţinut doar şase puncte într-o cursă de la Silverstone înaintea celor două de la Monza. În total, Vişoiu a punctat în numai patru curse dintre cele 16 ale sezonului.

Jenzer Motorsport, echipa pentru care a concurat românul, a încheiat sezonul pe locul patru în clasamentul constructorilor, în primul rând datorită performanţelor bune ale coechipierului Peter Niederhauser, care a acumulat 101 puncte.