GALERIE FOTO şi VIDEO: Vettel a sărbătorit cu stil al patrulea titlu mondial din carieră

Publicat luni, 28.10.2013 10:18 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel a ales un mod inedit de a sărbători al patrulea titlu mondial din carieră: în loc să retragă monopostul în parc ferme, a făcut câteva "cerculeţe" pe linia de start-sosire.

Sebastian Vettel a câştigat duminică Marele Premiu al Indiei şi a devenit matematic cvadruplu campion mondial al Formulei 1.

Entuziasmat de succesul obţinut pe circuit, germanul a refuzat să urmeze procedura standard de a merge în parc ferme şi a preferat să facă câteva "cerculeţe" pe linia de start-sosire, spre deliciul fanilor prezenţi în tribuna principală. El a admis ulterior că gestul său a fost unul spontan.

"Nu m-am gândit cu adevarat la asta. Rocky (n.r inginerul său de cursă) mi-a cerut să urmez procedura obişnuită, dar m-am gândit că de data asta nu o voi face. Erau atât de mulţi oameni în tribun principală încât a trebuit să fac asta. De obicei nu ne este permis, dar acum a părut ceva potrivit", a declarat el.

De altfel, comisarii de cursă l-au mustrat pe proaspătul cvadruplu campion mondial pentru gestul său, iar Red Bull Racing a fost amendată cu 25.000 de euro. După ce a făcut "cerculeţele", Vettel s-a închinat monopostului RB9 construit de Adrian Newey şi a urcat pe podiumul de premiere pentru a primi trofeul dedicat câştigătorului cursei.

  • ALONSO, luni, 28.10.2013 11:09

    Vettel a câştigat în India şi a devenit cel mai tânăr cvadruplu campion mondial din istorie! ADICA CEL MAI BUN TANAR CVADRUPLU CAMPION MONDIAL DIN ISTORIE, NU POT SCRIE CU LITERE MAI MARI SI MAI INGROSATE CA AS SCRIE .... CEL MAI TANAR CVADRUPLU CAMPION MONDIAL DIN ISTORIA FORMULEI 1 .....ce nu va este clar? a?

  • andrey_1293, luni, 28.10.2013 11:15

    Baiat de aur, robotel asa cum este el, 4 titluri in F1, indiferent de timpuri, este ceva. Am vazut ceea ce n-am vazut de foarte mult timp in F1 - CERCULETEEEEE. Trebuie sa recunosc ca a sarbatorit al 4-lea titlu intr-un mod spectaculos, nu ma asteptam de la el sincer. Felicitari ca si-a scris si inca isi scrie numele in istorie. Hai Vettel!!!!!

  • Vettel, luni, 28.10.2013 11:30

    L-am aranjat pe Web ;), ca toata strategia lui din 2013 hahaha, sunt cel mai TANAR CHAMPION, CA F1 ASTAZI E CA MUZICA DIN EXACT ACEEASI PERIOADA, ARTIFICALA SI ARANJATA PE CALCULATOR...VETTEL O INNA AL F1 IAR NEWEY, UN MOGA MERITUOS, DAAAA BABYYY!!!!!

  • Soxy, luni, 28.10.2013 11:35

    Prima poza valoreaza 1000 de cuvinte! stie si el ca materialul a fost principalul sarbatorit ... dar sa nu uitam ca a fost nevoie si de el ca sa-l duca la finish ink o data BV Vettel BV RBR anul viitor sa speram ca Ferrari va fi un challenger pe masura ... si cine stie, poate la sf lui 2014 Kimi sau Alonso se va inchina in fata calutului Rosu ... sa speram :)

  • 91Schumi06, luni, 28.10.2013 12:02

    Cand ai 4 titluri mondiale CONSECUTIVE inseamna ca pe langa o masina extraordinara mai ai si talent!

  • Marian, luni, 28.10.2013 21:58

    La cat de mult il urasc eu pe Vettel ,trebuie sa spun jos palaria pentru el si Rbr .Poate la anu cu schimbarile astea o sa avem mai mult spectacol nu cum o fost anu asta nici nu incepea cursa si stiam castigatorul. ORCUM TREBUIE SA SPPUN SI EU CU LITERE MARI CA ALTII MASINA IL FACE PE OM NU TALENTU LUI CARE ORCUM E MAI MIC DECAT CEL A LUI ALONSO ,HAM, BUTTON SI MARK.DECI CIOCU MIC .