Force India susţine că nu are datorii şi explică absenţa de la a doua sesiune de teste

Publicat vineri, 06.02.2015 17:45 de Daniel Popescu

Force India insistă că nu are datorii şi explică întârzierea finalizării noului monopost prin programul încărcat al furnizorilor.

Force India a anunţat recent că va utiliza noul monopost pentru sezonul 2015 doar la ultima sesiune de teste de la Barcelona, deşi planul iniţial era participarea începând cu sesiunea din perioada 19-22 februarie.

Presa internaţională a speculat că echipa indiană nu şi-a plătit la timp furnizorii de componente, însă oficialii Force India dau asigurări că toate facturile au fost achitate.

"Dacă nu ne-am fi achitat obligaţiile, nici nu am fi putut testa în tunelul de vânt de la Toyota. Absenţa de la Jerez nu a fost dificilă, pentru că nu înveţi mult pe circuit. Ne afectează mai mult că nu participăm la prima sesiune de teste de la Barcelona", a declarat Otmar Szafnauer, directorul sportiv al Force India.

În acest sens, Force India susţine că a primit şasiul pentru noul monopost cu întârziere din cauza faptului că furnizorul şi-a extins capacitatea de producţie în urma numeroaselor comenzi primite din partea echipelor de IndyCar.

"În mod ironic, asta se întâmplă într-un momoment în care aceste companii sunt pe val. A trebuit să aşteptăm încă două săptămâni pentru ca furnizorul să lucreze la şasiul nostru", a adăugat el.

Force India a primit noul şasiu cu două săptămâni în urmă, iar în prezent monopostul este în plin proces de construcţie la fabrica de la Silverstone.

Via Auto Motor und Sport