Force India, nevoită să amâne debutul noului monopost

Publicat miercuri, 04.02.2015 16:21 de Daniel Popescu

Force India va testa noul monopost abia la ultima sesiune de teste de la Barcelona, din cauza faptului că nu a primit încă toate componentele comandate de la furnizori.

Force India nu este prezentă la sesiunea de teste de la Jerez, iar planul iniţial prevedea debutul noului monopost pentru sezonul 2015 la prima dintre cele două sesiuni de teste care vor avea loc pe circuitul de la Barcelona începând din 19 februarie.

Echipa a justificat această strategie prin dorinţa de a permite inginerilor să dezvolte mai mult timp noul monopost, însă presa internaţională a speculat că indienii au o serie de probleme financiare.

Informaţiile sunt confirmate cel puţin parţial inclusiv de Force India, care a anunţat că, cel mai probabil, va fi prezentă la Barcelona cu monopostul de anul trecut, înainte de a utiliza noul monopost în ultima sesiune de pe acelaşi circuit, care va începe în 26 februarie.

▶ Force India prezintă noile culori pentru 2015: negru, argintiu şi portocaliu

"Având în vedere volumul de muncă şi timpul implicat, pare din ce în ce mai dificil să ajungem la primul test de la Barcelona. Toată lumea forţează ca asta să se întâmple, dar este mult mai probabil că noul monopost să ruleze la ultima sesiune de la Barcelona la sfârşitul lui februarie. Asta înseamnă că la următorul test vom utiliza monopostul din 2014", a declarat Bob Fernley, seful-adjunct al Force India.

Motivul este legat de lipsa unor componente din partea furnizorilor, însă Fernley insistă că prezenţa la prima cursă a sezonului de la Melbourne nu este în pericol.

"Este adevărat că depindem de un mare număr de furnizori. Chiar dacă au fost unele întârzieri de producţie, şasiul este furnizat şi parcurgem variate stadii de pregătire. Aşteptăm în continuare furnizarea unor componente pentru 2015, dar am început procesul de construcţie al monopostului. Vom fi la Melbourne pentru startul sezonului, nu există niciu dubiu în această privinţă", a adăugat el.

Via Autosport