Force India l-a ofertat pe Hulkenberg după a doua cursă a sezonului

Publicat joi, 19.12.2013 17:33 de Daniel Popescu

Vijay Mallya a dezvăluit că i-a propus lui Nico Hulkenberg să revină la Force India după a doua cursă a sezonului de la Sepang.

Nico Hulkenberg a semnat recent un contract cu Force India pentru sezonul 2014 şi va reveni astfel la echipa pentru care a mai concurat în 2012.

Germanul a părăsit Force India la sfârşitul sezonului respectiv cu speranţa că va obţine rezultate mai bune la Sauber, însă echipa indiană a regretat în permanenţă despărţirea.

De altfel, coproprietarul Vijay Mallya a dezvăluit că l-a abordat pe Hulkenberg imediat după Marele premiu al Malaysiei din luna aprilie, moment în care a primit şi o confirmare din partea pilotului.

"Întotdeauna am avut un ochi pe Hulkenberg. I-am spus în Malaysia că, dacă decide să plece de la Sauber, ar fi mai bine să revină acasă. Mi-a promis că, dacă decide să plece, prima opţiune va fi Force India. S-a ţinut de cuvânt. Sunt sigur că a vorbit şi cu alte echipe, dar până la urmă şi-a respectat cuvântul şi a semnat cu noi", a declarat el pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Force India va aborda sezonul 2014 cu o linie complet nouă de piloţi, întrucât coechipierul lui Hulkenberg va fi Sergio Perez. Mallya susţine că echipa sa are nevoie de un aer proaspăt, în conformitate cu noul regulament tehnic.

"I-aş fi putut păstra pe oricare dintre piloţi, dar am avut relaţii de lungă durată cu amândoi. I-am consultat pe membrii echipei şi mi-au spus că avem un monopost nou şi un nou regulament, aşa că ar fi bine să avem doi piloţi noi care să fie foarte determinaţi. Perez şi Hulkenberg respectă aceste cerinţe", a adăugat el.

Via Formula1