Force India întâmpină dificultăţi financiare după arestarea coproprietarului

Publicat luni, 03.03.2014 10:33 de Daniel Popescu

Force India înregistrează "dificultăţi financiare neaşteptate" la plata furnizorilor de componente după ce coproprietarul Subrata Roy Sahara a fost arestat pentru o fraudă de aproape 4 miliarde de dolari.

Force India este una dintre echipele care au înregistrat performanţe bune în cele două sesiuni de teste de pe circuitul Sakhir din Bahrain şi speră să aibă parte în 2014 de cel mai bun sezon din scurta sa istorie.

Planurile indienilor ar putea fi însă date peste cap de o serie de probleme financiare generate de arestarea recentă a copriprietarului Subrata Roy Sahara.

Indianul deţine 42.5% din echipă şi a fost arestat pentru o fraudă de 3.9 miliarde de dolari prin emitarea ilegală a unor obligaţiuni, un instrument financiar asemănător cu creditul bancar.

Deşi iniţial presa internaţională a relatat că acest lucru nu va afecta echipa, mai mulţi furnizori de componente au primit solicitarea de a accepta o modificare a contractelor în vigoare pentru a întârzia plata facturilor.

Echipa susţine că "înregistrează probleme de cash-flow neaşteptate", semn că indienii nu deţin suficiente rezerve de bani lichizi pentru plata facturilor. În cazul în care problemele vor persista, nu este exclus ca echipa să nu poată introduce update-uri pentru monopost, element esenţial în contextul noului regulament tehnic.

În trecut, şi Vijay Mallya, celelalt coproprietar al echipei cu 42.5% din acţiuni, a înregistrat o serie de dificultăţi financiare cu companiile pe care le deţine, in special cu operatorul aerian Kingfisher.

Via Joe Saward, Joe Saward

  • pablo256r, luni, 03.03.2014 15:17

    Saracul Hulk din lac in put (daca sint adevarate problemele financiare). Poate echipa isi ia ceva masuri preventive si nu sint inca probleme. Da si frauda e maricica.