FIA revine şi spune că nu a dat un verdict pentru evacuările Williams şi Caterham

Publicat miercuri, 20.02.2013 17:31 de Daniel Popescu

FIA afirmă că nu a dat niciun verdict pentru sistemele de evacuare utilizate de Williams şi Caterham, în ciuda informaţiilor anterioare privind ilegalitatea acestora.

Controversele cu privire la sistemele de evacuare utilizate de Williams şi Caterham în testele de la Barcelona sunt departe de a se încheia.

Un purtător de cuvânt al Williams sugerase marţi seară că FIA a informat ambele echipe ca sistemele de evacuare nu sunt conforme cu regulamentul tehnic, întrucât beneficiază de anumite piese aerodinamice în jurul evacuărilor.

Cu toate acestea, Williams a anunţat miercuri că, în realitate, FIA nu a dat încă niciun verdict în privinţa sistemului său de evacuare.

La rândul lor, cei de la Caterham au exclus varianta de a schimba sistemul de utilizare. "Vom continua testele noastre după programul nostru", a precizat un purtător de cuvânt al echipei aflate în proprietatea lui Tony Fernandes.

Conform statului FIA, echipele pot utiliza orice fel de componente pe monoposturi în teste, o eventuală investigaţie oficială urmând să fie făcută doar cu ocazia primei curse a sezonului de la Melbourne.

Via ESPNF1