FIA confirmă schimbarea regulamentului pentru setarea motoarelor

Publicat miercuri, 25.07.2012 17:30 de Daniel Popescu

FIA a confirmat miercuri că Red Bull Racing va fi nevoită să schimbe setarea motoarelor începând cu Marele Premiu al Ungariei, punând capăt controverselor apărute în Germania.

FIA a reuşit să clarifice în timp record noua controversă tehnică apărută în Marele Premiu al Germaniei după ce Red Bull Racing a utilizat setări pentru motor care au permis unităţii să aibă un cuplu cu o valoare mai scăzută decât în mod obişnuit la turaţii medii.

Prin această strategie, monopostul direcţiona gazele de eşapament prin eleronul spate şi reuşea astfel să creeze un efect aerodinamic mai bun. Comisarii de cursă de la Hockenheim au respins afirmaţiile delegatului tehnic al FIA care avertizase că Red Bull a încălcat regulamentul, însă FIA a luat imediat măsuri prin care să împiedice repetarea acestor setări începând cu Marele Premiu al Ungariei.

Astfel, potrivit unei noi directive a forului mondial, fiecare echipă va trebui să utilizeze setările pentru motor folosite într-unul dintre primele Patru Mari Premii ale sezonului cu o toleranţă de +/- 2%. "La peste 6000 de rotaţii pe minut, cuplul maxim al motorului poate caria cu cel mult 2% faţă de harta de referinţă", precizează noua directiva a forului mondial.

În acest moment este incert dacă noua directiva a FIA va avea un impact major asupra performanţelor pe care le va obţine Red Bull Racing în Ungaria.

Via BBC Sport

  • laurentiu0250, miercuri, 25.07.2012 18:14

    Vedem ce se va schimba in termeni de performanta,pentru unii....posibil mai nimic.P.S. haioase greselile de scriere,poate vor folosii Colgatte daca "cuplul maxim al motorului poate caria cu cel mult 2% faţă de harta de referinţă".Sigur era "varia"...bine,alt cuvant interpretabil....limba asta romaneasca..... :))))))) !

  • Gramatica, miercuri, 25.07.2012 18:42

    Din cate stiu verbul a folosi se scrie cun un singur "1" nu cu doi "i" asa cum ai facut tu. Citez: ",poate vor folosii Colgatte"

  • laurentiu0250, miercuri, 25.07.2012 19:14

    Si cei 2-3 "fanatici" RedBull de pe aici care au impresia ca toata lumea pune bete in roate lui Vettel,sunt curios ce vor mai scrie acum,probabil or sa conteste si decizia FIA,mai bine sa trisezi regulamentul si sa acuzi pe altii cand nu mai faci fata,ca e mai simplu...

  • niros56, joi, 26.07.2012 11:45

    Red Bull = Niste trisori. Asa au castigat si anul trecut...

  • House, joi, 26.07.2012 15:12

    Hotul neprins, e negustor cinstit. Kthx.

  • Speed, vineri, 27.07.2012 08:06

    Bai fratilor, analizand atat comentariile de pe aceasta pagina cat si de pe celelalte, observ ca am scapat de un McLaren_Mircea dar am dat peste un House. E ca si cum ai zice ca ai scapat de un Basescu dar ai dat peste un Boc, sau o Udrea, Anastasie, Ungureanu s.a.m.d. ;))