Ferrari solicită o întâlnire despre viitorul Formulei 1

Publicat luni, 16.06.2014 12:10 de Daniel Popescu

Ferrari i-a cerut lui Bernie Ecclestone să organizeze o întâlnire cu privire la viitorul Formulei 1, însă a negat orice intenţie de a părăsi competiţia după sezonul 2020.

Presa internaţională speculează de mai mult timp ca Ferrari intenţionează să concureze în viitorul apropiat în Campionatul Mondial de Anduranţă la clasa de prototipuri LMP1, element care a generat inclusiv zvonuri cu privire la o posibilă retragere din Formula 1 după sezonul 2020, atunci când expiră actualul Acord Concorde.

Speculaţiile au luat amploare după ce publicaţia britanică Autosport a dezvăluit că Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, i-a scris o scrisoare lui Bernie Ecclestone în care solicită o întâlnire cu echipele, televiziunile, presa internaţională, promoterii curselor şi companiile care dispun de platforme de social media, inclusiv Google şi Apple, pentru o discuţie liberă despre direcţia de viitor a Formulei 1.

Invitaţia lui Montezemolo vine în contextul în care Ferrari consideră că Formula 1 nu reuşeşte să atragă publicul tânăr şi nici sponsori de calibru. În plus, italianul oferă şi date clare pentru întâlnire: sediul Ferrari de la Maranello înainte de Marele Premiu al Italiei programat pentru luna septembrie.

Ferrari: "Nu ne retragem din Formula 1"

Întâlnirea propusă de Montezemolo sugerează că Ferrari este profund nemulţumită de regulamentul Formulei 1, însă un purtător de cuvânt al echipei a exclus posibilitatea ca italienii să se retragă din Marele Circ, chiar dacă în viitor va dori să concureze la Le Mans.

"O parte a presei a sugerat că Ferrari se va retrage din Formula 1 pentru a se concentra pe Le Mans şi cursele de anduranţă. Este o mică exagerare bazată pe faptul că Montezemolo a reiterat că Formula 1 trebuie să evolueze şi că există o atracţie unică pentru Le Mans. Să spui că după 2020 Ferrari s-ar putea retrage din Formula 1 pentru a se concentra pe Le Mans duce vorbele sale la extrem. În plus, nimic nu împiedică Ferrari să concureze în ambele discipline. Aşa că este o pură speculaţie", precizează Ferrari într-un comunicat de presă.

Via Autosport, ESPNF1

  • ., luni, 16.06.2014 13:17

    Cata vrajeala si pe Monte. Baga santaj la Bernie ca si-a dat seama ca viitorul apropiat e sumbru... hai sa schimbam regulamentul pana cand se descurca si Ferrari. Dar ce santaj naiv ... Le Mans cica... Pai acolo tot motoare turbo sunt ba si mai rau - diesel. E nasol tare sa te cheme Ferrari si sa te bata fara drept de apel Mercedes

  • kapa, luni, 16.06.2014 13:20

    Ferrari a vrut V6 turbo din doua motive: 1) O schimbare drastica de regulament ca sa opreasca monopolul RBR 2) Ca sa poata intra si la Le Mans. Motorul turbo V6 se apropie de ce este acum la P1 si se gandeau sa impuste doi iepuri cu un foc, experienta din F1 sa ii ajute si la P1

  • ., luni, 16.06.2014 13:32

    întâlnire cu echipele, televiziunile, presa internaţională, promoterii curselor şi companiile care dispun de platforme de social media asta imi aduce aminte de unu care vroia doar in fata marii adunari nationale

  • Dead, luni, 16.06.2014 14:06

    Parerea mea sincera este ca intrun fel are dreptate, adica nimeni nu vrea sa vad masini care merg poate la 50% din capacitate, nimeni nu vrea sa vada curse unde piloti nu pot sa apese pedala ca incalca regulamentul, trebuie facut ceva ca altfel formula 1 va disparea. Regulament facut nu tocmai bine, adica motoare noi noute care nu au fost testate si optimizate, dar nu te poti atige de ele, parerea mea ca inghetarea motoarelor trebuie facuta dupa 2-3 ani de la introducere.Motoarele electrice ar trebui lasate sa functioneze la capacitate maxima etc. Asta nu mai e Formula 1....

  • X_Zone, luni, 16.06.2014 19:19

    Ferrari trebuia sa foloseasca dreptul de veto impotriva actualelor motoare,dar le-a fost frica de rbr, acum sa suporte consecintele ...eventual sa cumpere motoare de la mercedes, asta e, sunt f slabi.

  • gogu, luni, 16.06.2014 19:40

    Presupun ca va cere ca toti pilotii aflati in fata *soferului bancii* sa se dea la o parte .... hahahaaaaa , cine e Ferrrari ???

  • Alex, luni, 16.06.2014 22:23

    Eu as vrea sa vad o F1 cu Ferrari, Mclaren si Red Bull cu 4 masini fiecare. Saracii sa concureze in GP2. Restul fara limite la bani si la teste.