Ferrari refuză să facă predicţii pentru sezonul 2013

Publicat joi, 07.03.2013 10:38 de Daniel Popescu

Ferrari a refuzat să nominalizeze principalele rivale în lupta pentru titlul mondial, însă anticipează un debut de sezon mai bun decât cel de anul trecut.

Ferrari a încheiat într-o notă optimistă cele 12 zile de teste din această iarnă, în special după ce rezultatele de pe circuit au coincis cu cele observate în tunelul de vânt de la Koln al japonezilor de la Toyota.

Prin urmare, designer-ul şef Nick Tombazis anticipează că echipa italiană va avea un debut de sezon semnificativ mai bun decât anul trecut.

"Comparativ cu anul trecut, situaţia este foarte clară. Nu este greu de făcut o comparaţie, pentru că anul trecut eram într-o situaţie foarte dificilă, aşa că un start mai bun în acest sezon este de la sine înţeles. Ştim că, din diverse motive, dezvoltarea monopostului a stagnat în ultima parte a sezonului trecut şi, pentru că rivalii au introdus noi componente, diferenţa a crescut în special după pauză de vară. În acest an avem un plan de dezvoltare bine stabilit şi suntem destul de siguri că noile componente încercate pe circuit au produs rezultate pozitive", a declarat grecul.

Cu toate acestea, Tombazis a refuzat să facă predicţii cu privire la performanţele echipei şi ale rivalilor pentru sezonul următor, nominalizând doar echipele care anul trecut au fost puternice.

"Pachetul pentru Melbourne a funcţionat aşa cum speram, dar este dificil să spunem unde suntem comparativ cu competitorii noştri, aşa că este mai bine să nu speculăm. Nu este o surpriză, dar cred că, cu excepţia noastră, cele mai competitive echipe par să fie Red Bull, McLaren, Lotus si Mercedes, însă ordinea este incertă. Sperăm să luptăm în frunte, dar nicio echipă nu poate fi exclusă", a mai precizat el.

Via Ferrari

  • ghita444, joi, 07.03.2013 18:35

    Sunt fan Ferrari si cred ca acest personaj [n.r Tombazis] este in acest moment ''veriga slaba''in Teamul Ferrari.Cred ca este o palarie cam mare pt el titulatura de designer sef ,in acest moment .Nu contest valoarea lui pe care a avuto in trecut ''dar'' atunci a mai avut un om langa el,pe Rory Byrne.Ma bucur ca Sud Africanul va reveni pt 2014, este pt mine singurul om care i-a tinut piept lui Newey cand Ferrari defileau pe circuite.