Ferrari: "Progresele Mercedes, determinate de testul cu pneuri Pirelli"

Publicat luni, 05.08.2013 16:51 de Daniel Popescu

Ferrari acuză Mercedes că progresele din ultima perioadă au fost determinate de testul secret şi neregulamentar efectuat cu pneuri Pirelli.

Luca di Montezemolo a lansat un atac la adresa rivalilor de la Mercedes după ce echipa germană a reuşit să devanseze Ferrari în clasamentul constructorilor.

Preşedintele Ferrari susţine că testul neregulamentar efectuat de Mercedes cu pneuri Pirelli a ajutat echipa să înregistreze progrese semnificative şi îşi bazează afirmaţia pe cele trei victorii obţinute de Nico Rosberg şi Lewis Hamilton în ultimele cinci curse.

"Beneficiile obţinute de echipa care a efectuat un test secret şi interzis sunt văzute de toată lumea. Înainte de test nu a câştigat nici măcar un Mare premiu (n.r - în 2013), iar după test a câştigat trei dintre cele cinci curse. Aceste incidente serioase afectează credibilitatea Formulei 1 şi alterează campionatul", a declarat italianul în cadrul unui amplu interviu acordat publicaţiei Corriere della Sera.

Pe de altă parte, Montezemolo salută decizia FIA de a reintroduce testele în timpul sezonului, echipele urmând să beneficieze anul viitor de patru sesiuni de câte două zile ce vor avea loc după anumite curse europene.

"În sfârşit vom avea din nou teste şi nu farsa pe care am văzut-o în acest an cu o echipă care testează ilegal şi care nici măcar nu plăteşte penalizarea corectă pentru asta. În acest caz m-aş fi aşteptat la mai multă claritate şi curaj din partea FIA", a adăugat el.

Via James Allen

  • Soxy, luni, 05.08.2013 17:39

    il durea la basca dc Ferrari erau in fata lor si MB nu catigau curse ... degeaba se agita LdM ... problema lui nu-s tesetele facute de MB ci echipa lui pe care-l conduce oligofrenul de Domenicali ... nu MB e de vina ca masina Ferrari e un dezastru ... ar trebui sa aiba mai multa demnitate acest "presedinte" eu nu stiu ce sa mai cred de echipa mea favorita, cu fiecare stire incearca sa-i convinga pe fani sa-si aleaga alta echipa favorita ... WTF???

  • ferr, luni, 05.08.2013 19:59

    Aleluia! Poate daca dadea declaratia asta inainte ca tribunalul FIA sa decida, altul era verdictul final. Dar a stat la hibernare si s-a trezit acum. Ce rost are? Macar daca venea si spunea ca si Ferrari va testa cu Pirelli folosind monopostul din 2013...

  • Petru, luni, 05.08.2013 22:46

    Oameni buni problema este financiara care amercedes nu are si investesc foarte mult plus climatul echipei este pozitiv au vazut ca se poate de scos rezultate bune veti vedea in citiva ani va fi echipa cea mai te top

  • Gabi, marţi, 06.08.2013 01:12

    Da ma, de parca ei nu au avut parte de 3 zile de teste si Mercedes a stat pe tusa ( alea nu se pune) . Dupa ce Mercedes a facut testul ( au sarit de cur in sus ca vezi dom'le ca uite ca se vad imediat rezultatele) dar ei ca dupa test merg mai rau!!! Atunci ce sa mai zici. In concluzie nu sunt capabili sa fructifice datele ( nu poti sa spui incompetenta) pentru ca sa fim sinceri, cine este in F1 este top. Doar ca cei de la Merc s-au descurcat mai bine.

  • X_Zone, marţi, 06.08.2013 18:16

    sa vina inapoi jean todt, sa vina inapoi schumcaher si brawn, sa vina si monopostul septuplului, sa vina si barrichello pentru a face partie celui mai bun din istorie cand nu exista decat monopostul sau pe pista :))))))) alea vremuri in care nu aveai la ce sa te uiti, magariile vremurilor schumacher-ferrari nu au tinut nici macar un deceniu, de ani buni a venit vremea ca ferrari sa stea acolo unde ii este locul, in spatele celor buni.