Ferrari nu va mai organiza evenimentul Wrooom în 2014

Publicat vineri, 02.08.2013 16:52 de Daniel Popescu

Evenimentul anual Wrooom care avea loc într-o staţiune montană din Italia în luna ianuarie şi care marca începerea noului sezon pentru Ferrari şi Ducati a fost anulat.

Staţiunea italiană de schi Madonna di Campiglio a găzduit în fiecare an începând din 1991 evenimentul Wrooom, care marca începerea unui nou sezon competiţional pentru echipa de Formula 1 Ferrari şi echipa de Moto GP Ducati.

Evenimentul avea un caracter inedit, întrucât piloţii echipelor aveau ocazia să se întâlnească cu reprezentanţii presei internaţionale într-un cadru relaxant pentru a discuta despre obiectivele pentru sezonul următor.

Totuşi, ediţia de anul viitor a tradiţionalului eveniment a fost anulată din motive financiare. Cheltuilele de organizare erau suportate integral de Philip Morris, compania de tutun care produce celebrul brand Marlboro, unul dintre cei mai vechi sponsori ai Scuderiei Ferrari şi a celor de la Ducati.

Producătorul a sistat însă evenimentul întrucât consideră că acesta generează cheltuieli nejustificate. "Costurile de organizare a acestui eveniment nu mai sunt sustenabile", a declarat Maurizio Arrivabene, vicepreşedintele Philip Morris.

Via Motorsport