Ferrari consideră că designul monoposturilor îndepărtează fanii de Formula 1

Publicat marţi, 24.02.2015 16:41 de Daniel Popescu

Ferrari solicită tuturor echipelor să vină cu propuneri concrete pentru schimbarea radicală a designului monoposturilor, întrucât consideră că aspectual actual îndepărtează fanii tineri de Formula 1.

Ferrari a prezentat recent un concept inedit de design pentru monoposturile de Formula 1, care ar putea fi implementat fără schimbarea radicală a regulamentului tehnic.

Potrivit şefului Maurizio Arrivabene, conceptul a fost propus cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că aspectul actual al monoposturilor îndepărtează fanii de Formula 1, care preferă maşinile spectaculoase din jocuri.

"Dacă vorbim despre viitor, competitorii noştri sunt maşinile din jocurile video. Dacă te uiţi la maşinile din jocurile video, acestea arată fantastic, sunt bine desenate şi cool. Dacă întrebi băieţii de 18 ani, probabil că preferă să se joacă un joc video timp de o oră decât să urmărească un Mare Premiu. Acesta este unul dintre competitorii noştri. Aspectul monoposturilor este foarte, foarte important", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

Conceptul Ferrari pentru monopostul viitorului

În acest context, Arrivabene solicită tuturor echipelor să vină cu propuneri îndrăzneţe pentru designul viitoarelor monoosturi din Formula 1. Ideea este ca toate ideile să fie discutate în comun pentru a ajunge la un acord cu privire la modul în care trebuie să arate monoposturile în viitor.

"Vreau să cer fiecărei echipe să încerce să propună un concept de monopost. În acest fel încercăm să mişcăm ceva. Aceasta este provocarea. Mesajul nostru a fost să încercăm să eliberăm creativitatea şi să realizăm o maşină frumoasă. Nu vom spune că am fost primii sau că a noastră este mai bună. Suntem bucuroşi să încercăm să facem o mişcare", a adăugat el.

Via Autosport

  • daniel, marţi, 24.02.2015 17:21

    Nu neaparat aspectul monoposturilor este problema. Prea multe reglementari si prea putin spectacol. Ca sa nu mai amintesc de cat de ciudat suna motoarele noi. Parca sint niste aspiratoare defecte. JALNIC!