Ecclestone refuză Austria: "Calendarul din 2013 va avea doar 19 curse"

Publicat miercuri, 12.12.2012 10:14 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone susţine că Austria nu poate găzdui curse de Formula 1 din cauza lipsei de hoteluri de la Red Bull Ring, motiv pentru care calendarul va fi redus la 19 curse.

Red Bull şi-a anunţat disponibilitatea de a organiza un Mare Premiu al Austriei în sezonul 2013 pe circuitul Red Bull Ring, care a mai găzduit curse până în 2003 pe vremea când era cunoscut drept A1 Ring.

Soluţia a fost propusă pentru a înlocui cursa americană de la New Jersey, care a fost amânată pentru 2014, însă Bernie Ecclestone a exclus această ipoteză din cauza infrastructurii precare din jurul circuitului. Britanicul a admis că ultima sa speranţă este de fapt Turcia, însă anticipează o reducere a numărului de curse de la 20 la 19 după ce

guvernul turc a refuzat să finanţeze Marele Premiu.

"Cine spune că Red Bull Ring candidează? Nu am vorbit cu nimeni despre asta, iar situaţia hotelurilor este încă dezastruoasă. Întotdeauna a fost o problemă şi nu cred că se potriveşte pentru Formula 1 în prezent. Acum mă gândesc la Istanbul. Dar mai degrabă cred că anul viitor vom avea doar 19 Mari Premii, iar asta nu ar fi o problemă", a declarat britanicul în vârstă de 82 de ani.

Presa internaţională susţine că San Marino şi-ar fi manifestat intenţia de a reveni în Formula 1, însă primarul oraşului susţine că nu ştie nimic despre acest lucru. Potrivit lui Ecclestone, săptămâna viitoare va fi luată o decizie finală cu privire la cea de-a 20-a cursă, care în prezent apare în calendar drept un "eveniment european" în 23 iulie.

Via YallaF1

  • tracto, miercuri, 12.12.2012 14:40

    ce sa ii ceri comunistului. A adus toate jegurile de circuite din Asia care nu sunt spectaculoase deloc. Si cele mai spectaculoare gen IMOLA, Austria, Franta sau vechiul Hockenheim sunt istorie.