Chilton şi-a prelungit contractul cu Marussia pentru sezonul 2014

Publicat luni, 13.01.2014 13:29 de Daniel Popescu

Max Chilton va concura pentru Marussia şi în sezonul 2014 al Formulei 1, după ce şi-a prelungit contractul cu echipa rusă.

Marussia va aborda sezonul 2014 al Formulei 1 cu o linie de piloţi similară cu cea de anul trecut, după ce a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute prelungirea contractului lui Max Chilton.

Britanicul în vârstă de 22 de ani a stabilit în 2013 un record inedit, întrucât a ajuns la linia de sosire a tuturor celor 19 curse ale sezonului, iar cel mai bun rezultat al său a fost un loc 14 în Marele Premiu al statului Monaco.

"Sunt foarte bucuros să fac acest anunţ. Sunt foarte recunoscător că Marussia a avut încredere în mine şi mi-a oferit un al doilea sezon. Pentru mine, continuitatea este esenţială. Am făcut trei ani în GP2, în primul an am învăţat bine, iar în al doilea am forţat. Am putut lupta pentru pole position-uri şi victorii şi întreaga atmosferă s-a schimbat. Sper să se intamnple asta şi la Marussia", a declarat el.

Graeme Lowdon, directorul sportiv al Marussia, a explicat decizia de a-l păstra pe Chilton prin faptul că echipa avea nevoie de continuitate în contextul unui regulament tehnic schimbat radical.

"Au existat două aspecte. Primul este că nu am avut niciodată continuitate cu ambii piloţi de la un sezon la altul, iar asta este important cu noile reguli tehnice. În plus, a existat şi o îmbunătăţire solidă din partea lui Chilton, în special după pauza de vară. După jumătatea sezonului  şi-a îmbunătăţit performanţele şi a bifat toate căsuţele pentru a putea merge înainte în 2014", a explicat el.

Chilton a debutat anul trecut în Formula 1 la Marussia parţial datorită unui contract de sponsorizare cu compania britanică de asigurări Aon estimat la 11 milioane de euro şi îl va avea din nou drept coechipier pe Jules Bianchi.

În urma prelungirii contractului său, Caterham este singura echipă care nu a anunţat niciun pilot pentru sezonul 2014.

Via Marussia