Caterham "se apropie" de stabilirea celui de-al doilea pilot pentru 2013

Publicat marţi, 18.12.2012 13:01 de Daniel Popescu

Caterham este aproape să stabilească numele celui de-al doilea pilot pentru sezonul 2013, însă echipa nu ştie încă dacă să mizeze pe un pilot cu experienţă sau pe un debutant.

Caterham este una dintre cele trei echipe care nu şi-a finalizat încă linia de piloţi pentru sezonul 2013, singurul pilot confirmat până acum fiind Charles Pic.

Şeful Cyril Abiteboul afirmă că echipa este aproape de finalizarea negocierilor, însă în acelaşi timp susţine că există două strategii urmărite. Una dintre ele este aducerea unui pilot fără experienţă, iar alta este un pilot care a mai concurat în Formula 1 pentru ca echipa să aibă un punct de referinţă cât mai viabil.

"Există opţiuni diferite. O opţiune este să alegem un pilot care poate învăţa şi care poate fi un punct de referinţă pentru ceea ce vrem de la ambii piloţi. O altă opţiune, mai radicală, este să acceptăm că 2013 este un an de tranziţie şi să continuăm să construim echipa înainte de o perioadă de mai mare stabilitate în 2014, când multe lucruri ale pachetului se vor schimba. Există candidaţi de ambele tipuri şi suntem aproape să luăm o decizie", a declarat el.

Presa internaţională speculează de mai mult timp că olandezul Giedo van der Garde este favorit să semneze cu Caterham, în timp ce în categoria piloţilor experimentaţi intră Heikki Kovalainen şi, eventual, Vitaly Petrov, însă rusul are şanse minime să rămână în Formula 1.

Via ESPNF1

  • f1fan, marţi, 18.12.2012 17:18

    si ala estee ... kovalainen probabil sau kamui