Caterham: "Piloţii care nu contribuie la bugetul echipelor sunt iresponsabili"

Publicat joi, 12.12.2013 13:05 de Daniel Popescu

Caterham a lansat o serie de acuzaţii la adresa piloţilor care nu contribuie la bugetul echipelor prin intermediul sponsorilor, afirmând că aceştia sunt "aproape iresponsabili".

Caterham, echipa care a terminat sezonul 2013 al Formulei 1 pe ultima poziţie oin clasamentul constructorilor, riscă să lanseze o nouă controversă prin intermediul şefului Cyril Abiteboul.

Acesta a  lansat un atac virulent la adresa piloţilor care nu contribuie financiar la bugetul echipelor prin intermediul unui sponsor, afirmând că o astfel de atitudine este iresponsabilă.

"Pentru mine, piloţii sunt doar nişte elemente de asistenţă suplimentară pentru oportunităţi comerciale care pot fi generate de ei sau de echipă. Unii piloţi au spus în public că nu vor să contribuie în niciun fel, ceea ce ne deranjează. Nu ne place asta, pentru că toată lumea contribuie. Piloţii care spun că nu vor să plătească sunt aproape iresponsabili pentru că noi investim bani importanţi pentru a crea valoare în jurul oamenilor şi piloţilor", a declarat el.

Unul dintre cei mai vocali piloţi care refuză să sponsorizeze echipele pentru care concurează este Nico Hulkenberg, considerat unul dintre cei mai talentaţi piloţi din Formula 1. În schimb, Abiteboul îl oferă ca exemplu pe Fernando Alonso, care contribuie la bugetul Ferrari prin intermediul băncii spaniole Santander.

"Un exemplu este Alonso şi unii sponsori ai săi care au avut încredere în el şi care l-au susţinut de la începutul carierei sale. Aproape toţi piloţii au sentimentul că trebuie să existe o formă de contribuţie pe lângă sarcinile sportive", a adăugat el.

Declaraţiile sale vin în contextul în care Caterham nu va primi practic niciun ban din drepturile TV ale Formulei 1, întrucât nu a terminat în primele 10 echipe în clasamentul constructorilor.

Via Autosport

  • ferr1, joi, 12.12.2013 17:16

    Cred ca a fumat iarba. Pai cand te cheama Fernando Alonso imediat gasesti sponsori. Nu se duce nici un pilot sa planga pe la usa sponsorilor. Sponsorii ii sustin pe acei piloti care ofera rezultate pentru ca astfel sponsorii devin vizibili. Daca Hulkenberg ar fi avut sponsori, doar nu le spunea "Nu vreau banii vostri. Nu vreau sa dati bani echipei"Ce-i pasa? Nu sunt banii lui... Daca un pilot va aduce 30 de mil si voi aveti buget de 50, pai echipa ar trebui sa se numeasca "Pilot X Team". Iar banca Santander nu l-a sustinut pe Alonso de la inceputul carierei, ci dupa ce a devenit campion mondial. Santander l-a adus pe Alonso la McLaren si pe urma la Ferrari. Doamne, cat de idiot poate fi omul asta... Mai bine se lega de faptul ca Bernie opreste 50% din drepturile TV, doar asa pentru ca e el Bernie. In locul celor de la Caterham ma retrageam din F1. Orice echipa trebuie sa ia bani din drepturi TV atat timp cat participa, indiferent de puncte, pozitie, culoare etc. Televiziunile platesc bani pentru 11 echipe, nu pentru 10. Hot Bernie, mare hot. Bernie la brutarie!!!

  • unul, joi, 12.12.2013 19:29

    Acum a avut cineva curajul sa spuna lucrurilor pe nume - SOFERUL ALONSO ESTE TINUT LA FERRARI PENTRU BANII DE LA SANTANDER !!! Poate citesc aceste randuri si obsedatii care il saruta in partile dorsale ... sau nu vor sa se uite in jos si sa citeasca !!!!