Button nu vrea să semneze un contract pe termen lung cu McLaren

Publicat miercuri, 22.05.2013 17:42 de Daniel Popescu

Jenson Button nu este interesat să semneze un contract pe termen lung cu McLaren, în ciuda dorinţei exprimate de echipă.

McLaren a anunţat în această săptămână că Jenson Button este invitat să rămână la echipă atât timp cât doreşte, mai ales prin prisma relaţiei pe care acesta a avut-o cu Honda, furnizorul de motoare al britanicilor începând din 2015.

Actualul contract al lui Button expiră la sfârşitul sezonului 2014, însă acesta afirmă că nu este interesat de o prelungire pe termen lung a acestuia, întrucât vrea să se simtă cât mai liber.

"Nu vreau să mă gândesc prea mult la viitor în acest moment. Trebuie să trăieşti clipa şi nu cred că mă interesează să ajung la o înţelegere pe termen lung pentru viitor. Sunt de 13 ani în acest sport, vreau să am libertate şi acel sentiment că, dacă nu mai vreau să continui, mă pot opri. Acea libertate este importantă pentru mine", a precizat el pentru publicaţia Autosport.

Cu toate acestea, Button a salutat revenirea Honda în Formula 1 şi crede că gestul japonezilor va fi urmat în curând şi de alţi constructori auto.

"Pentru noi ca echipa este bine pentru viitor, dar pentru sport în ansamblu este fantastic. Este bine pentru sport să avem un nou constructor. Avem trei constructori foarte puternici, iar noul regulament va aduce şi alţi producători, Honda fiind doar primul", a adăugat el.

Via Autosport

  • ferr, miercuri, 22.05.2013 23:24

    Poate ca viseaza si el la un energizant... cine naiba viseaza la McLaren?!

  • ha ha, joi, 23.05.2013 01:05

    Eu si alte cateva zeci de milioane de oameni! Daca nu se poate ne multumim si cu hrt

  • ha HRT, joi, 23.05.2013 09:12

    Este o vorba pentru voi romanii... Birfa si tradarea va este in singe. Cum e bun il laudati il ridicati in sus iar cum e rau gata s-a uitat de ce-a facut si repede la criticat.. Sa stiti ca va deosebiti de alte popoare. Bai sinteti rai ca guzganii. Aveti si oameni buni si minti lucite insa un mare numar le stricati fata la tot poporul vostru! Cind masina e proasta n-ai ce-i face, in afara de mecanici si ingineri. Nu vedeti ca si inginerii sunt recrutati de catre alte echipe, de aceea si pleaca unul cite unul. Cer scuze pentru cei care nu merita cuvintele de mai sus.

  • MIREL_F1, joi, 23.05.2013 09:34

    HA IA NU TE MAI DA TU ASA IN SPECTACOL PARCA NU AI FI SI TU ROMAN PARCA NUMA TU ESTI DESTEPT SI NOI PROSTI NU,

  • aromanul, joi, 23.05.2013 10:40

    @ha HRT-te-ai chinuit putin sa scrii textul ROMANULE :)))). Am invatat cate putin si noi de la italieni, turci, unguri, mai ramane cinismul si sadismul de la nemti si-apoi sa vezi tu :)))-ontopic, Button zice foarte bine, n-are sens sa ramane "protapit" la o echipa in declin. Le pleaca inginerii, dar din ce cauza? "Romane", te-ai gandit la asta?

  • ATM, joi, 30.05.2013 20:10

    Cititi printre randuri, baieti... 1. McLaren e in continuare McLaren. Va avea din 2015 motoare Honda gratuite. Mai e mult pana ca McL sa ajunga la acelasi declin ca Williams. Ba, dimpotriva, cred ca isi vor reveni usor-usor. Au un back-up financiar destul de important cu petrodolarii lui Oojieh (sau cum s-o scrie) 2. Button nu mai e deloc tanar, mai are poate 4-5 ani (cel muuult!) de F1. Un contract open cu McL e (foarte probabil) exact ce vrea. Cine n-ar vrea sa se retraga la o echipa de traditie? ganditi-va ca majoritatea batranilor ajung pe la aia din spatele grilei...vezi De la Rosa, Kovalainen, Barrichello...iar daca Massa si Webber pierd locurile actuale, nu pare a se-nghesui prea multa lume sa ii ia. Prin urmare, ce trebuie inteles, cred eu, din toata treaba asta: nu s-au inteles la bani. Nici Button nici echipa nu zic nici pas de banet in declaratiile lor, deci mai mult ca sigur ca pe-aici e cuiul lui Pepelea.