Button, încrezător că va rămâne la McLaren: "Dennis mi-a explicat strategia de viitor"

Publicat miercuri, 10.09.2014 10:16 de Daniel Popescu

Jenson Button este optimist că va rămâne la McLaren şi în sezonul 2015 după ce CEO-ul Ron Dennis i-a explicat planurile de viitor ale echipei McLaren.

Viitorul lui Jenson Button în Formula 1 este incert ca urmare a faptului că McLaren nu a luat încă o decizie în privinţa liniei de piloţi pentru sezonul următor.

Echipa speră să semneze un contract cu un pilot de top, însă a fost deja refuzată de Fernando Alonso şi Sebastian Vettel, astfel că îşi pune bazele în

plecarea lui Lewis Hamilton sau Nico Rosberg de la Mercedes. Totuşi, speranţele lui Button de a rămâne la echipă au crescut în urma unei discuţii cu CEO-ul Ron Dennis, care i-a explicat strategia de viitor a celor de la McLaren.

"Lăsând la o parte situaţia în care mă aflu eu şi Kevin Magnussen, a fost bine să vorbim despre viitorul echipei, direcţia în care merge şi performanţele pe care le obţinem. A fost interesant şi încurajator şi asta se întâmplă după două curse în care atmosfera în cadrul echipei a fost foarte bună. Nu este vorba doar despre Dennis şi piloţi, ci se de restul managerilor, de direcţia în care merge echipa şi de îmbunatăţirile care au loc", a declarat britanicul.

În cazul în care McLaren nu-i va prelungi contractul, Button riscă să fie nevoit să se retragă din activitate, întrucât celelalte echipe de top au deja liniile de piloţi stabilite. El insistă însă că nu se teme de această perspectivă.

"Nu sunt speriat că nu voi fi pe grila de start anul viitor, dar vreau să pilotez, pentru că asta îmi place să fac. Chiar şi în ultimele curse, chiar dacă nu am obţinut rezultatele pe care le voiam, am dat totul. Sunt aici să mă simt bine pentru a scoate tot ce este mai bun din mine şi din monopost şi simt că am făcut o treabă bună, aşa că sunt mulţumit. Dennis ştie şi înţelege că vreau să rămân", a adăugat el.

Via SportingLife

  • ovidiu15081982, miercuri, 10.09.2014 10:48

    daca nu vine nimeni ...bun si Button...

  • Sumi7, miercuri, 10.09.2014 12:30

    Problema la Mc.Laren nu e Buton, ca doar il au pe Magnusen acolo care este la fel de nesabuit si de kamicaze ca oricare dintre pilotii tineri de top actuali, problema o constituie pachetul sasiu motor ce a dat fail ca si la Ferrari. Insa daca reusesc sa puna mana pe un motor fiabil precum Honda, in 2 , 3 ani vor fi imbatabili cu Ron Dennis. Eu sincer imi fac probleme cu Ferrari ce vor face cu toata euforia lui Marco Mattiacci si mai nou am auzit ca pleaca si L Montezemolo (http://auto.ferrari.com/en_EN/news-events/news/montezemolo-end-era/) . O sa dureze pana cand vor face iar o echipa imbatabila.

  • Mclaren_Mircea_1984, miercuri, 10.09.2014 13:11

    Jenson va semna cu Caterham pentru anul viitor. Jenson la Caterham pentru 2015-2018.

  • Mclaren_Mircea_1984, miercuri, 10.09.2014 13:11

    Jenson va semna cu Caterham pentru anul viitor. Jenson la Caterham pentru 2015-2018.

  • 89, miercuri, 10.09.2014 13:50

    Kevin Magnussen merita dat afara de la McLaren si Jenson Button sa ramana in continuare.Button are mult mai mult puncte la general si nu da motive sa fie penalizat cursa de cursa ca mai tanarul sau coleg si in plus fiind englez are mult mai multi sustinatori printre fanii echipei . McLaren au gresit cand au renuntat la Perez (un pilot care desi provoaca multe incidente a avut cel putin 3-4 curse senzationale in fiecare an) aducandu-l pe Magnussen ... un pilot care face o singura cursa buna din 13 este clar ca nu are valoare si nu va avea rezultate niciodata.In ultimii 2 ani tot mai multe anti-talente au patruns in f1 desigur exceptandu-i pe Bianchi,Bottas si Kvyat