Bottas susţine că Mercedes şi Ferrari sunt singurele opţiuni dacă pleacă de la Williams

Publicat joi, 09.07.2015 17:06 de Daniel Popescu

Valtteri Bottas a dezvăluit că ar părăsi Williams la sfârşitul acestui sezon doar pentru Mercedes sau Ferrari, cele două echipe despre care crede că îi pot oferi şansa să câştige titlul mondial.

Valtteri Bottas este unul dintre piloţii despre care presa internaţională speculează că l-ar putea înlocui pe Kimi Raikkonen la Ferrari în sezonul următor.

Pilotul echipei Williams a admis că şi-ar dori să concureze pentru Scuderia sau pentru campioana mondială Mercedes, întrucât obiectivul său este să câştige titlul mondial.

"Ca pilot vrei să ai succes cât mai repede posibil. Dar dacă trebuie să aştepţi, dacă nu există nicio cale să-ţi îndeplineşti obiectivele, atunci asta trebuie să faci. În următorii ani, dacă vrei să câştigi titlul trebuie să fii cu una dintre aceste trei echipe. Ferrari a făcut un pas impresionant de anul trecut până în acest an, iar până acum au fost într-o poziţie mai bună decât noi. Ne-am apropiat, dar cred că restul sezonului va arăta cum se va termina între noi. Dar este clar că Mercedes domină", a declarat el.

În cazul în care Ferrari nu va renunţa la serviciile lui Raikkonen, Bottas afirmă că va rămâne cu bucurie la Williams, în special pentru că are încredere că echipa poate înregistra progrese.

"Pasul pe care l-am făcut din primul an până anul trecut a fost major, la fel ca şi modul în care am îmbunătăţit modul în care operează echipa. Suntem mai profesionişti acum decât la începutul anului trecut. Fiecare update funcţionează, ceea ce este foarte bine, iar asta îmi dă încredere că există ceva mai mult potenţial decât arătăm acum", a adăugat el.

Via F1i

  • xgmnxgfm, joi, 09.07.2015 21:23

    Hai frate asta campion, a ajuns de ras F1 cu MONOTONIA ei.....

  • ..., vineri, 10.07.2015 14:22

    mercedes inteleg dar williams are o masina mai buna decat ferrari de vreo 2 anisori

  • ., luni, 13.07.2015 08:27

    Daca si anul asta Ferrari au masina mai slaba decat Williams...inseamna ca degeaba te uiti la sportul asta! Anul trecut Ferrari erau pe nicaieri cu motorul, anul asta stau bine, per ansamblu ca masina, echipa-boxe, sunt peste Williams, cel putin erau la inceputul anului. Acum cum au ajuns update-urile motorului si la Williams pe circuitele de viteza au un mic avantaj, insa pe ploaie sin in virajele lente sunt pe nicaieri fata de Ferrari. Bottas la Ferrari ar fi facut mai bine decat Raikkonen. Poate si decat Vettel. Cred ca si Massa l-ar fi batut pe finlandez. Ferrari au aceleasi probleme cu dezvoltarea. Nimic nou.