Bottas, pilotul cu cele mai multe depăşiri efectuate în 2014

Publicat vineri, 13.06.2014 16:15 de Daniel Popescu

Valtteri Bottas este pilotul care a efectuat cele mai multe depăşiri în primele şapte curse ale sezonului 2014, în timp ce Lewis Hamilton a fost autorul unei singure depăşiri.

Valtteri Bottas a fost desemnat pilotul cu cele mai multe depăşiri efectuate pe parcursul primelor şapte curse ale sezonului 2014, potrivit unei analize realizate de publicaţia Capreissports.

Pilotul echipei Williams a fost autorul a nu mai puţin de 21 de depăşiri, cu o medie de trei depăşiri pe cursă, şi a reuşit astfel să-l devanseze pe Daniel Ricciardo de la Red Bull Racing (15 depăşiri), în timp ce Sebastian Vettel (Red Bull Racing) şi Jenson Button (McLaren) cu câte 14 depăşiri.

Locul cinci în acest top le-a revenit lui Daniil Kvyat (Toro Rosso) şi Sergio Perez (Foprce India), amândoi cu câte 12 depăşiri.

Cu toate acestea, numărul de depăşiri efectuate nu este foarte relevant pentru performanţele obţinute de un pilot, întrucât aceste manevre pot avea loc în circumstanţe atenuante. Chiar dacă nu au fost luate în calcul depăşirile realizate în primul tur şi cele de la boxe, există numeroase alte situaţii în care un pilot pleacă din spatele grilei şi depăşeşte rapid în pluton.

Acest lucru este evidenţiat şi de statisticile din dreptul lui Lewis Hamilton, care a efectuat o singură depăşire pe parcursul primelor şapte curse, la fel ca şi Max Chilton de la Marussia.

Via Capreissports

  • Dracu, vineri, 13.06.2014 17:18

    Cred ca Valtteri Bottas ar fi facut mai multe decat Kimi la Ferrari!

  • gogu, vineri, 13.06.2014 17:20

    @Dracu- nu cred , sigur *soferul bancii* i-ar fi pus multe piedici ...

  • nemis, vineri, 13.06.2014 18:33

    Kimi a fost fruntas in ultimii 2 ani la capitolul depasiri efectute. Momentan este locul 3 ca pilot DEPASIT. Ceva nu functioneaza bine evident, nu se schimba comportamentul unui pilot atat de rapid.

  • Dracu, vineri, 13.06.2014 20:34

    Voi sunteti chiar penibili, puerili cu rateul de Kimi ! Daca ii atat de grozav ca pilot si ii atat de nedreptatit la Ferrari de ce nu isi ia boarfele si sa plece? Pentru ca ii plac banii lui Alonso? pentru ca este un pilot mediocru incapabil de mai mult care nu are sanse sa gaseasca alt scaun de bar in F1? sau poate ca tot ce debitati voi aici sunt imbecilitati nascute din neputinta sticlei de beutura? Imi place cum le stiti voi pe toate, ca niste fete mari! Daca ii asa fenomenal ca pilot sa demonstreze, crezi ca daca ar schimba masina cu Alonso ar face mai mult? Pe dracu, si asta ii pilot de masina potenta, pilot care se afunda in anonimat in momentul in care masina nu il ajuta!

  • c.daniel, luni, 16.06.2014 14:43

    Poate sunt eu ametit, dar nu cred ca my man Hamilton a efectuat o singura depasire in primele 7 curse ale anului; pentru ca, parca in a doua cursa a sezonului, l-a depasit pe rosberg de cel putin 3, 4 ori (si rosberg pe el, logic). Chiar as vrea sa fiu lamurit, poate gresesc eu pe undeva. Si lucrurile pot fi vazute si altfel, in ton glumet/realistic vorbind: Hamilton a fost mereu pe primul loc, si ..... deh, n-a avut pe cine depasi :P