Alonso: "Putem lupta pentru titlul mondial"

Publicat vineri, 28.03.2014 10:52 de Daniel Popescu

Fernando Alonso este încrezător că Ferrari poate deveni campioană mondială în acest sezon şi afirmă că monopostul Scuderiei are mai mult potenţial decât cel arătat în Australia.

Fernando Alonso a ocupat locul cinci în Marele Premiu al Australiei, care s-a transformat într-un loc patru dupa excluderea lui Daniel Ricciardo, însă diferenţa de 35 de secunde care l-a separat de câştigătorul Nico Rosberg l-a determinat să solicite o îmbunătăţire a monopostului.

Aflat la Sepang pentru a doua cursă a sezonului, pilotul spaniol a admis că echipa are nevoie de unele update-uri importante, însă susţine că poate lupta pentru titlul mondial pe parcursul acestui an.

"Cred că putem lupta pentru campionat. Avem mai mult potenţial decât cel arătat în Australia. Echipa are facilităţile şi talentul pentru a face o treabă bună. Nu a fost un start perfect şi pare o repetiţie a ultimilor doi ani, dar sunt reguli diferite şi vor exista rate diferite de progres. Speranţele noastre sunt intacte", a declarat pilotul Scuderiei Ferrari.

Declaraţiile sale despre adevăratul potenţial al monopostului Ferrari vin la scurt timp după ce presa internaţională a dezvăluit existenţa unor probleme misterioase la sistemele DRS şi MGU-K în prima parte a cursei inaugurale de la Melbourne, în urma cărora ambii piloţi ai echipei au pierdut timp preţios. De altfel, în lipsa acestor probleme, este posibil ca Alonso să nu mai fi fost depăşit de Nico Hulkenberg şi să fi terminat cursa pe podium.

În schimb, Alonso a evitat să dea un verdict cu privire la spectacolul generat de introducerea noului regulament tehnic, însă a admis că numărul depăşirilor a fost destul de scăzut în Australia.

"Trebuie să lăsăm să treacă mai mult timp pentru a vedea cum sunt cursele şi cum reacţionează oamenii. S-a vorbit mult înainte de cursa din Australia şi despre cât de multe monoposturi vor termina, poate niciunul. Fanii nu se aşteptau să termine 15 monoposturi, fără multe probleme, dar şi fără multe depăşiri", a adăugat el.  

Via F1Zone

  • flo, vineri, 28.03.2014 12:29

    Dupa prima cursa,dintre echipele cu sanse la titlu,doar ei si McLaren au terminat cu ambele masini in puncte si am asa o presimtire ca McLaren nu va tine pasul,desi este echipa mea favorita,totusi revenirea lui Dennis la echipa va fi un mare plus.Pe Alonso il vad foarte motivat acst sezon iar Kimi se va integra f repede,deci da isi pot atinge obiectivele stabilite pt acest sezon.

  • Mclaren_Mircea_1984, vineri, 28.03.2014 13:40

    Mah baiatule tu te auzi ce vorbesti? Pai Ferrari este echipa ce nu poate dezvolta masina de-a lungul sezonului in nici un caz Mclaren. Mclaren poate sa o comita sa faca o masina slaba la inceput de sezon, dar cu exceptia anului trecut au dezvoltat foarte bine masina de-a lungul sezonului. Ferrari sunt cei care nu prea tin pasul si chiar daca incep cu o masina buna (anul trecut) s-a vazut in ultimii ani ca nu pot dezvolta masina si stagneaza sau redreseaza. Spunemi un singur an in care Ferrari sa aiba o masina slaba de tot la inceput si apoi sa o dezvolte si sa o face foarte competitiva. Nici macar unul. Masina din 2012 a fost mediocra si mediocra a si terminat ca si performanta, chiar daca Alonso a scos din ea tot ce se putea scoate si s-a batut pt titlul mondial. A avut pole posistionuri si victorii in curse in care a obtinut pole-ul sau poz pe prima linie in conditii mixte si apoi a facut ce a putut. Mclaren are o forta de updatare a masinii sa stii mult superioara celor de la Ferrari. Amintesteti 2009 si 2011 cand au facut pur si simplu minuni avand a 2 masina ca performanta in cele din urma. Ferrari cum a inceput cam asa a si terminat. Deci las-o mai moale cu Alonso si cu Ferrari, or fi ei motivati, dar nu au masinaaaaaaaa

  • ovidiu15081982, vineri, 28.03.2014 13:47

    bla, bla, bla, tot castiga titlul de vreo 4 ani... se bate in fiecare an la titlu...da mereu castiga altcineva..recte vitelul sau altcineva...vedem la sfarsitul anului...s-a dus epoca lui alonso ! Ferrari nu mai ia nimic pana nu pleaca Domenicalli !

  • ccmax, vineri, 28.03.2014 15:10

    Cu siguranta ca PUTETI....intrebarea este de ce nu reusiti... cu atatea resurse investite, cu o echipa de ingineri mai numeroasa decat tot stafful a doua echipe de la cada clasamentului, tot nu reusiti. Sunt convins de motivatia si dedicarea pilotilor si a celorlalti oameni din echipa si totusi ceva nu se leaga inca. Pacat.

  • flo, vineri, 28.03.2014 20:06

    Mircea,vom trai si vom vedea,si eu vreau McLaren campioana mondiala,dar cred ca nu va fi totusi anul lor.Nu stiu,asa simt eu,sper sa ma insel.