Alonso: "Nu-mi va fi uşor să-mi iau rămas bun de la Massa"

Publicat miercuri, 11.09.2013 16:40 de Daniel Popescu

Fernando Alonso afirmă că nu-i va fi uşor să-şi ia rămas-bun de la Felipe Massa la finalul sezonului, când brazilianul va fi înlocuit de Kimi Raikkonen.

Fernando Alonso l-a lăudat pe Felipe Massa pe tot parcursul Marelui Premiu al Italiei, însă acest lucru nu l-a ajutat pe brazilian să-şi păstreze locul la echipă pentru sezonul 2014.

Înainte de a face pereche cu Kimi Raikkonen, spaniolul admite că îi va fi dificil să-şi ia rămas-bun de la coechipierul cu care a împărţit garajul Scuderiei Ferrari în ultimii trei ani.

"Vreau să-i mulţumesc lui Massa pentru tot sprijinul pe care mi l-a acordat mie şi echipei pe parcursul călătoriei pe care am avut în toţi aceşti ani. La finalul sezonului nu va fi uşor să-mi iau rămas-bun de la un coechipier ca el. A fost cu adevărat profesionist şi loial echipei şi sunt sigur că va face tot ce poate pentru echipa pe care o iubeşte atât de mult", a declarat spaniolul.

La rândul său, Stefano Domenicali i-a mulţumit lui Massa pentru contribuţia pe care a avut-o la rezultate Scuderiei Ferrari în cei opt ani petrecuţi la echipă.

"Vreau să-i mulţumesc lui Massa din toată inima şi în numele tuturor fanilor din jurul lumii pentru munca extraordinară pe care a făcut-o pentru echipa în toţi aceşti ani. Felipe s-a comportat întotdeauna ca un adevărat jucător de echipă. Împreună am trăit momente minunate, dar şi câteva momente dramatice care ne-au ajutat să cimentăm relaţia noastră unică atât la nivel profesional, cât şi pe plan personal. Întotdeauna va face parte din familia noastră şi îi dorim toate cele bune în viitor", a precizat italianul.

Via Ferrari

  • modre, miercuri, 11.09.2013 17:04

    Macar Alonso recunoaste ca Massa i-a fost locotenet, Ferrari nu a facut un secret din asta....nu ca RebBull cu Vettel in prim-plan, care atunci cand nu iese primul in calificari da vina pe vant sau mai stiu eu ce....si spune ca nu are nimic impotriva aducerii lui Raikkonen la RebBull ca intr-un final sa-l aduca pe Ricciardo. Cu siguranta Vettel a avut un cuvant greu de spus in privinta colegului sau in anii urmatori. Sunt curios daca va divulga ceva Webber la sfarsitul sezonului. Prea multe defectiuni electrice sau tehnice i s-au intamplat lui Webber in anumite curse.

  • cosminescu01, miercuri, 11.09.2013 17:10

    I can't wait to start the next season! :D Oricum, cred ca taurilor le va fi acum infinit mai greu cu Kimi + Alonso. De demult il simpatizez pe baiatu asta.Imi place ca nu spune multe. Tace si face! Mi se pare ca e chiar mai bun odata cu trecerea timpului. Nu-mi pasa cine va fi NR 1 la Ferrari,vreau doar sa vad show pe asfalt..... Numai bine...

  • Unul, miercuri, 11.09.2013 17:27

    @Modre ai perfecta dreptate in ceea ce zici , si eu consider ca la RedBull , Vetel avea nevoie de un locotenent , suspect este faptul ca masinile pilotate de Weber , Massa ( piloti care si au acceptat statutul ) se defecteaza sau nu dau randament cum dau masinile pilotilor titulari .Eu nu cred ca cineva face voit lucrul asta , eu cred cu tarie ca se testeaza componente noi pe masinile respective si setup-uri diferite . Ferrari fiind in regres prefera la anul sa mearga cu 2 piloti de top ( ambii sunt vanduti foarte bine ) avand in vedere si modificarile de regulament si schimbarile radicale ale masiniilor . Odata cu plecarea lui James Allison , Lotusul a inceput sa scada iar relatia lui Kimy cu James Allison era foarte buna , de cand a semnat cu Ferrari , o urma de banuiala exista ca Raikkonen ar face mutarea , o sa vedem ....parerea mea este ca Ferrari va avea o echipa si masina competitiva la anul .

  • Daaa, miercuri, 11.09.2013 17:39

    asta imi aduce aminte de intamplarea aia smiorcaita: Stolo Stolo ...

  • @Daaa, miercuri, 11.09.2013 17:45

    exact, dupa ce l-a sapat atat timp pe la spate, acum il boceste in public

  • ddorel, miercuri, 11.09.2013 18:54

    Cred ca mai corect era, nu-mi v-a fi usor sa-l am ca coechipier pe Raikkonen.

  • Alexandra1710, miercuri, 11.09.2013 21:06

    Trebuie sa fie greu sa fii Fernando Alonso in momentele astea. Prin readucerea lui Kimi echipa ii da o palma urata spanionului,e evident. Trebuie sa fii fie extrem de naiv,fie extrem de subiectiv sa nu realizezi ca Ferrari nu il aduce pe Raikkonen in calitate de pilot secund; Massa era perfect pentru acest rol pe care l-a invatat atat de bine,iar Hulkenberg ar fi fost un pilot tanar,de viitor,mult mai ieftin decat Kimi si sigur,dispus sa joace si el rolul de locotenent. Astfel,Kimi vine ca o amenintare pentru Alonso si as indrazni chiar sa afirm (fara a dori sa supar pe cineva) ca e posibil ca Nando sa isi adune jucariile si sa paraseasca Scuderia la finele sezonului viitor.

  • atm, miercuri, 11.09.2013 22:09

    De acord cu tine. Deocamdata spaniolul e legat prin ite contractuale anul viitor, dar din 2015, hm, hm, or exista portite de scapare...Plus ca, sa fi plecat acum, pentru 2014 singura echipa cat-de-cat buna unde sa-si fi gasit loc, ar fi fost Lotus. Deci, tace si-nghite un an, si mai vedem. Ramane de vazut si cum se va comporta Massa in ultimele curse. A inceput sa dea deja semne de o anume libertate in miscari, va incerca sa-si faca un staif, sa fie luat in vizor si de alte echipe. NU cred ca Alonso (si ferrari) vor mai putea sa-l calce in picioare cum au facut pana acuma.

  • ferr, miercuri, 11.09.2013 22:32

    Alonso si Raikkonen sunt doi piloti trecuti bine de 30 de ani si cu o gramada de experienta. Nu sunt niste copii alintati. Ambii au muncit mult pentru echipa lor si au incercat sa stranga puncte cursa de cursa, chiar daca nu le-a iesit. Asta nu face din Alonso un pilot mai slab sau din Raikkonen un locotenent. Daca vor avea masina competitiva cred ca vor merge lipiti in cursa. Cu un monopost Ferrari de top, lupta pentru locul 1 se va da doar intre Kimi si Fernando. Sunt constienti amandoi ca de acum trebuie sa demonstreze de ce sunt capabili doar in cursa. Si Grosjean a fost locotenentul lui Kimi la Lotus. Ceea ce vrea Montezemolo sa transmita e ceea ce a spus mai demult "Echipa e mai presus de pilot". Ferrari isi doreste titlul constructorilor. Iar mai departe cei doi piloti vor intelege ca nu e cazul sa se atace reciproc si e loc pentru amandoi pe circuit si in cadrul echipei. Daca vorbim de favorizari la Ferrari, fiti siguri ca Alonso va beneficia de ele. Dar nu e loc nici de favorizari. Ferrari va iesi serios la atac in 2014 si nu va mai sta asteptand abandonurile celorlalti piloti.

  • cgino2000, miercuri, 11.09.2013 23:17

    @danielpopescu "coechipierul cu care a împărţit garajul Scuderiei Ferrari în ultimii TREI ani." Aproape 4 ani (din 2010 pana acum ;) )

  • NGK, miercuri, 11.09.2013 23:26

    @alexandra, punct tintit, punct lovit. Nu i-a venit bine lui Kimi in 2010 cand a fost inlaturat pentru Nando. Dar ii pica de doua ori mai rau lui Nando sa il aduca inapoi in firma pe cel pe care l-a inlocuit .... Nu stiu exact motivele lui Kimi de a se intoarce, dar e o buna metoda de razbunare. Si da, il aduce pe Kimi pentru ca au inceput sa aibe dubii in ce priveste competitivitatea lui Alonso. Singurul pilot cu care putea fi comparat era Massa si i-a fost usor sa-l surclaseze, dar daca Massa este iesit rau din forma dupa accidentare, orice alt pilot din F1 il surclasa. Dupa cum arata faptele, nici Monte nu mai crede in basme cu eroi legendari pe pistele de F1 in masinile sale ...

  • Rinho, miercuri, 11.09.2013 23:36

    Pentru cine are rabdare sa caute pe site in urma, prin 2010 la venirea lui Alonso la Ferrari. Ce euforie mai era ... Am prezis ca este posibil sa nu castige niciun titlu in trei ani de mandat (atat am zis, ca ESTE POSIBIL, si nu am prezis exact ce va fi). Am fost tratat drept noobul din F1 (ca sa nu zic mai mult), atacat personal, idiotul care nu putea sa puna cap la cap chintesenta F1 si sa inteleaga ce mare de succes ii asteapta prin eliminarea necompetentului Kimi si aducerea inegalabilului Alonso. Am incercat sa protestez, stati bre, si daca este cel mai tare pilot evar nu aveti titlul in buzunar. Taci fraiere, ca iar nu intelegi ce dezvoltator de monoposturi e Alonso, pachetul complet. Huh, s-a dezumflat aproape complet gogoasa rosie de euforie. Well, am spus ca este posibil (nu mai mult) sa asist dupa vreo putini ani la asa ceva.

  • @alezandra cu ai ei, miercuri, 11.09.2013 23:40

    Unii sar sa-l ridice pe Kimi in slavile care exista doar in mintile lor infierbantate si sa-i atribuie lui Alonso tot felul de stari, pai nu prea ati nimerit-o pana acum, ati tot dat in Alonso cu rahat, acum ca e coechipier cu idolul vostru ar trebui sa aveti decenta apartenentei la aceeasi echipa, vad ca voua nu va spune nimic prezumtia de "nevinovatie" si sariti la gati. Sanatosi sa fiti. Si daca Alonso il surclaseaza pe Kimishor, oare ce-o sa mai inventati?E retorica, deja stiu:)

  • Moca, miercuri, 11.09.2013 23:47

    Raikkonen n-a rupt gura targului nici in 2012 si nici anul asta, in ambele sezoane la inceput a avut un monopost cel putin egal cu cel avut de Alonso, (in 2012 era distanta mare in favoarea Lotus)asta o spun specialistii si totusi vad ca nu se bate pentru titlu, mai mult, nici pe locul 3 nu e. Deci, nu va grabiti fratilor Ferrari a facut o mare eroare. Pe Kimi Il vom vedea umilit de un Alonso care il va strivi asa cum a facut si cu Massa.

  • hait, joi, 12.09.2013 00:01

    HAHA, Kimi la Ferrari, si-a adus si fanii Kimibot care injura de zor coechipieru inainte l-au injurat pe Massa acu va fi Alonso. Deci la revedere armonia Ferrari.Traiasca Mercedes! Viitorii campioni mondiali in 2014.Incep sa cred ca RedBull au fost baieti isteti ca nu l-au luat pe Kimishor:))

  • LOGO, joi, 12.09.2013 00:26

    Nu o sa-l striveasca raikkonen pe alonso complet. E bun si alonso in bahrain

  • Thor, joi, 12.09.2013 07:32

    Alonso welcomed his new team mate, “I’d like to welcome my new travelling companion: together, starting next year, we will have to tackle a very demanding technical and racing challenge,” he said. He has three and a half years left on his contract, but relations are clearly strained, as illustrated by Ferrari president Luca di Montezemolo’s unprecedented public rebuke in July. Should he decide to leave, Ferrari has a world champion in its team and a strong driver, who has proved he can win, given the machinery and who scores a lot of points. Intriguingly Raikkonen’s contract runs to the end of 2015, the same period as Sebastian Vettel’s contract at Red Bull. Vettel has always left the door open to the possibility of driving for another team later in his career and his one year extension this year from 2014 to 2015 leaves him that option.

  • Soxy, joi, 12.09.2013 19:04

    nu au rost polemicile de tipul: cine striveste pe cine si cine e mai tare etc etc ... Kimi si Alonso se cunosc de "1000 de ani" in 2005 a castigat Alonso in detrimentul lui Kimi, in 2007 Kimi in detrimentul lui Alonso ... nu le compar cu cuplul Senna/Prost dar un pic sunt acolo ... cine a putut spune care fost mai bun Senna sau Prost, la fel si atunci au fost parerile impartite ... dupa parera mea Ferrari considera acest line up pe motivul secetei de titluri in ultimele campionate care trebuie sa se termine in 2014 dc Alison si Fry fac o masina apropiata de RBR si MB, cu acesti 2 piloti iau titlul la constrcutori ... dc vor fi in pozitia de a lupta pt titlul de piloti, ramane de vazut ... dar in mod sigur cel care matematic nu va mai avea sanse il va ajuta pe celalalt, Kimi a facut-o deja in 2008, Alonso o va face dc I se va cere, anul urmator se poate sa fie invers ink 2013 nu s-a terminat dar 2014 se anunta cu adevarat interesant un mic prognostic :) 2013 ia titlul Vettel 2014 ia Alonso cu ajutorul lui Kimi 2015 ia Kimi si isi prelungeste contractul la Ferrari pana in 2016 si castiga consecutiv al 2-lea titlu cu Ferrari FORZA ROSA!

  • soxey, joi, 12.09.2013 19:44

    dar cu mercedes cum ramane? Se vorbeste ca au o bestie de motor

  • SamCata, vineri, 13.09.2013 02:00

    @NGK,frate,eu nu vreau sa vad "Razbunarea lui Raikonen",eu vreau sa vad echipa Ferrari cum DOMINA sezonul,cursa de cursa.! Ambii sunt piloti mai mult decat talentati si au dovedit asta de multe ori! Eu as prefera sa vad un spirit de fairplay dar si competitie intre cei doi! Un lucru e sigur, vom aveau niste dueluri de tinut minte sezonul urmator!