Alonso a devenit pilotul cu cele mai multe puncte din istoria Formulei 1

Publicat luni, 14.10.2013 13:37 de Daniel Popescu

Fernando Alonso este încântat că a devenit pilotul cu cele mai multe puncte câştigate în istoria Formulei 1 după ce a doborât precedentul record deţinut de Michael Schumacher.

Fernando Alonso a obţinut doar locul patru în Marele Premiu al Japoniei, însă a avut un motiv de satisfacţie la sfârşitul cursei. Spaniolul a devenit duminică pilotul cu cele mai multe puncte câştigate în istoria Formulei 1, întrucât a acumulat 1571 de puncte, cu două mai multe decât precedentul deţinător al recordului, Michael Schumacher.

Chiar dacă performanţa a fost posibilă în mare parte datorită schimbării sistemului de punctaj în 2010, Alonso este încântat de recordul pe care îl deţine în prezent.

"Avem obiective diferite acum, iar băieţii mi-au spus că am doborât recordul pentru cele mai multe puncte câştigate în istoria Formulei 1, aşa că este o zi bună. Să fiu pilotul cu cele mai multe puncte în Formula 1 este ceva grozav. Ştiu că sistemul de punctare s-a schimbat, dar când cineva mă va depăşi la numărul de puncte nimeni nu-şi va aduce aminte că sistemul de punctare s-a modificat", a declarat el la finalul cursei.

Alonso este în prezent la 90 de puncte în spatele lui Sebastian Vettel în clasamentul general şi trebuie să câştige cu 16 puncte mai mult decât germanul în India pentru a rămâne în lupta pentru trofeu. În acest context, el a admis că lupta pentru titlu s-a încheiat deja, însă insistă că va continua să lupte până la final, mai ales că Ferrari trebuie să-şi apere locul doi în clasamentul constructorilor.

"Este evident că diferenţa este foarte, foarte mare, dar continuăm să forţăm. Cred că în ultimii doi ani am demonstrat că nu ne dăm bătuţi niciodată şi cred că am câştigat unul sau două titluri datorită acestei atitudini. Evident, în acest an situaţia arată foarte bine (n.r - pentru Vettel), dar nu se termină până nu se termină", a adăugat el.

Via BBC Sport

  • Bishuc, luni, 14.10.2013 14:18

    asta pentru ca acum se dau mai multe puncte: 25 pentru victorie fata de 10 in trecut. Plus ca sunt mai multe curse per campionat. Daca era punctajul asta si atunci cand Schumacher castiga cursa de cursa ... O sa depaseasca Vettel si recordul cu punctele. Tot din cauza noului sistem de punctare.

  • hasu, luni, 14.10.2013 14:24

    "Ştiu că sistemul de punctare s-a schimbat, dar când cineva mă va depăşi la numărul de puncte nimeni nu-şi va aduce aminte că sistemul de punctare s-a modificat" Tocmai din cauza asta, ca au fost doua sisteme de punctare, "recordul" lui Alonso e irelevant. Nu reflecta munca efectiva pentru puncte ci ... 'inflatia". Imaginati-va ce ar fi sa se ia acum 100 sau 1000 de puncte per victorie. Ar cade recordul lui Alo in cel mult doua curse ...

  • ferr1, luni, 14.10.2013 15:01

    Orice punct, indiferent in ce sistem de punctare a fost strans, releva munca unui pilot. Doar primii zece primesc puncte. Asa e si cu numarul de curse consecutive in puncte. Pe vremea lui Schumacher primeau puncte primii 8, apoi a venit Kimi si l-a batut, numai ca astazi primesc puncte primii 10. Oricum punctele n-au nicio relevanta. Nici trofeele. Sunt o gramada de piloti mari care au castigat campionate, dar foarte putini isi mai aduc aminte de ei. Conteaza modul in care pilotii se lupta pe circuit.

  • nenea, luni, 14.10.2013 16:19

    Ferr1 - inainte primeau puncte doar primii 6!!!

  • Si?, marţi, 15.10.2013 00:24

    Tot asa a doborat si Schumacher recorduri. Cu alte regulamente decat pe vremea lui Fangio. Si alte masini. Sa nu mai vorbim de recordurile lui Vetel si cum le-a obtinut.

  • si, marţi, 15.10.2013 13:23

    pe vremea lui schumacher se dadeau cele mai putine puncte. Dar macar erau ceva mai multe curse per sezon decat cu muult inaintea lui Dincolo de recorduri, felul in care a dominat Schumacher F1 este unic.