Henrik Fisker a părăsit compania cu acelaşi nume

Publicat miercuri, 13.03.2013 17:37 de Sebastian Toma

Henrik Fisker, fondatorul Fisker Automotive, şi-a dat demisia de la conducerea mărcii pe care a fondat-o şi a părăsit compania.

Co-fondatorul Fisker Automotive, Henrik Fisker, a părăsit compania pe care a fondat-o. Potrivit englezilor de la Autocar, Henrik Fisker a părăsit compania din cauza neînţelegerilor cu noii săi parteneri din conducere privind strategia de afaceri a producătorului pe care l-a fondat. Ultima schimbare majoră la conducerea Fiker Automotive a avut loc în august 2012, când Tony Posawatz s-a mutat de la echipa Chevrolet Volt la conducerea Fisker, devenind CEO-ul mărcii americane.

Henrik Fisker ocupa funcţia de director executiv al Fisker Automotive, fiind un pilon important al companiei care produce hibrizi plug-in. În ultima perioadă, compania care-i poartă numele a trecut prin mai multe dificultăţi, care pleacă de la problemele legate de finanţarea guvernamentală şi ajung până la pierderea unui furnizor de acumulatori şi a 300 de unităţi care au fost distruse într-un incendiu.

Henrik Fisker este un designer danez, fiind cunoscut pentru modele precum BMW Z8 şi Aston Martin DB9, alături de design-ul iniţial al lui Tesla Model S. Fisker era atât de implicat în compania care îi purta numele încât a mers personal la întâlniri de afaceri cu peste 500 de clienţi ai modelului Karma, printre care se numără şi celebrităţi precum Leonardo di Caprio.

Via Autocar

  • gelu, miercuri, 13.03.2013 18:31

    se mai duce naibii un promotor al noului. Urmeaza Tesla?

  • inexorabil, miercuri, 13.03.2013 19:43

    Seamana izbitor cu povestea lui August Horch si fondarea Audi. Dar ma intreb cum s-o traduce Fisker in latina :)

  • zarnesteanu, joi, 14.03.2013 01:03

    Steve Jobs si Apple ...

  • LR, vineri, 15.03.2013 12:56

    Nu cred ca Mr. Fisker se va opri aici. Cea mai mare avere o constituie inteligenta si cunostintele sale.